Reacțiile românilor, după ce o femeie a întrebat ce beneficii are dacă se căsătorește cu acte în regulă. ” E bine pentru că are cine să facă pomenile”

Dacă ești român, probabil și tu ai cronologia de pe Facebook plină cu fotografii cu tineri căsătoriți. Ei bine, există și persoane care au mici nelămuriri legate de acest pas în viață, și cum pot găsi românii cele mai bune sfaturi, dacă nu pe rețelele sociale? Află despre ce e vorba.

12 ian. 2024, 11:28
Reacțiile românilor, după ce o femeie a întrebat ce beneficii are dacă se căsătorește cu acte în regulă. ” E bine pentru că are cine să facă pomenile”

Mulți tineri amână momentul în care se căsătoresc și își întemeiază o familie, pentru că majoritatea pun pe primul plan studiile, realizările profesionale sau chiar distracția.

Citește și Vaticanul ar putea permite căsătoria preoţilor. Un consilier al Papei Francisc propune reevaluarea regulei celibatului

Situațiile sunt multe, mai ales la noi în țară, unde există câteva posibilități, ori te-ai căsătorit până la 26 de ani și ești în rând cu toată lumea, ori ești aerian și preferi libertatea, lucru care sigur va fi judecat, în special, de propria familie.

Astfel că, o tânără a vrut să evite regretele și a sperat că găsește cele mai bune sfaturi pe internet, atunci când a scris o postare în care a întrebat care ar fi beneficiile unei căsătorii.

Tânăra nu părea prea hotărâtă să se căsătorească și a încercat să afle de pe Facebook care ar fi beneficiile unei relații cu acte în regulă.

„Care sunt beneficiile unei cununii civile? De ce anume beneficiez dacă mă căsătoresc cu acte în regulă? E mai bine cu acte sau fără? Am vreun stimulent financiar sau ceva ca să mă căsătoresc legal? Păreri pro și contra, vă rog”, a scris aceasta pe grupul Avocatul online.

Postarea a strâns sute de comentarii din partea românilor, multe dintre păreri aparținând femeilor.

Unele persoane au fost contrariate de felul în care a pus problema, altele au ironizat-o, însă sunt și răspunsuri relevante.

„Am trăit s-o văd și pe asta”, a scris o femeie.

„Grav dacă e femeie, dar nu m-ar miră să fie chiar bărbat sub anonimat”, a scris cineva.

„Avantaj. Căsătoria e bună pentru a avea pe cineva să ne facă pomenile”, a scris un internaut.

„Niciuna. Vii săracă, pleci săracă! Poate mai săracă uneori”, a scris un utilizator, în timp ce altul i-a răspuns la comentariu: „Depinde…poate să plece văduva și cu bani”.

„Total fals! Salariile sunt considerate bunuri comune. Chiar dacă ești casnică, te ocupi de copii, tot muncă se numește. Îți moștenești soțul, îi moștenești și pe socrii dacă soțul decedează după părinții lui, beneficiezi de pensie de urmaș dacă a muncit 15 ani unul din soți și dacă aveți 15 ani de căsnicie ….Iată la ce folosește un act!”, este un alt comentariu.

”Dacă e amărât, ce moștenești?”

Cum părerile se împart, există și persoane care cred în iubirea adevărată.

„Trebuie să te căsătorești din dragoste”, a scris cineva, în timp ce altă persoană i-a răspuns: „Și dacă soțul n-are nimic și e amărât? Ce moștenești?”

„Eu știu că trebuie să te căsătorești din dragoste și să construiți împreună totul, nu să te căsătorești ca să îi moștenești bunurile și pensia de urmaș. Ai uitat să menționezi că poți să îi faci un copil și să iei pensia alimentară până termină studiile. Și d-asta trebuie să te căsătorești”, a fost de părere internauta.

Citește și Silviu Prigoană rupe tăcerea și șterge pe jos cu Adriana Bahmuțeanu! „S-a pus în genunchi și m-a cerut”

„Eu cu …cununie civilă, nuntă, 34 de ani de căsnicie, după divorț…nici zestrea dată de părinți nu o pot recupera, practic din punctul lui de vedere nu merit nimic. De-a râsul, plânsul”, a scris o altă femeie.

„Sincer, în ziua de azi nu mai recomand. Nu te țin niște acte, dacă e să fiți împreună se poate și fără acte”, este un alt comentariu.

În concluzie, tânără ce a cerut argumente pro și contra pentru a se căsători, a obținut nenumărate sfaturi și păreri, însă nu se știe dacă le va pune în practică sau nu.

Un lucru e cert, românii sunt cei mai implicați când vine vorba de dat cu părerea.