ŞOCANT. Un club de tradiţie din ANGLIA, scos la VÂNZARE pentru O LIRĂ STERLINĂ

Echipa engleză de fotbal Reading FC a fost scoasă la vânzare, pentru o liră sterlină (1,2 euro) de patronul său, miliardarul rus Anton Zingarevici, care deţine 51 la sută din acţiunile acestei grupări de ligă secundă, anunţă presa britanică.

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 11:15
ŞOCANT. Un club de tradiţie din ANGLIA, scos la VÂNZARE pentru O LIRĂ STERLINĂ

Oferta lui Zingarevici are însă şi o „capcană”, conform ziarului The Independent, pentru că eventualul cumpărător va prelua şi o datiorie de 38 milioane lire (47 milioane euro).

Anton Zingarevici a devenit acţionar majoritar la Reading după ce a cumpărat pachetul de 51 la sută din acţiunile clubului de la John Madjeski, în ianuarie 2012, an în care echipa a promovat în Premier League.

Gruparea din sudul Angliei a rezistat, însă, un singur an pe prima scenă a fotbalului englez, retrogradând din nou în liga secundă în 2013, iar acum a încheiat sezonul pe locul 7 în Championship (liga a 2-a), sub conducerea antrenorului Nigel Adkins.

The Independent adaugă că Zingarevici a investit 25 milioane lire sterline (31 milioane euro) în Reading de la achiziţionarea clubului şi, după ce a văzut că a ratat promovarea în prima ligă, a decis să-şi vândă acţiunile. Ziarul englez susţine că există investitori din Israel şi India interesaţi să achiziţioneze clubul englez, cu promisiunea că vor plăti datoria imediat, astfel că Reading îşi va putea continua întărirea lotului pentru a încerca în sezonul viitor revenirea în Premier League.

Reading FC s-a înfiinţat în 1871, acum 143 de ani!