Real imperial! Madrilenii au realizat scorul sferturilor de finală, în Liga Campionilor

Real Madrid a învins cu 3-0  pe Galatasaray Istanbul, iar Malaga a remizat pe teren propriu, scor 0-0, în prima manşă a ultimelor două sferturi de finală din Liga Campionilor.

04 apr. 2013, 05:33
Real imperial! Madrilenii au realizat scorul sferturilor de finală, în Liga Campionilor

Real Madrid a făcut un pas important spre semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins pe Galatasaray Istanbul cu scorul de 3-0 (1-0), miercuri seara, pe Santiago Bernabeu, în prima manşă a sferturilor de finală ale competiţiei.

Real a deschis destul de repede scorul, prin Cristiano Ronaldo (9), din pasa lui Mesut Ozil. Galata a avut două ocazii notabile de gol, dar cei care au marcat au fost tot madrilenii, prin Karim Benzema (29), la centrarea lui Essien. Argentinianul Gonzalo Higuain a închis tabela (73), cu o lovitură de cap imparabilă la lovitura liberă executată de Xabi Alonso.

Cu această ocazie, Ronaldo a devenit golgeterul ediţiei actuale a Ligii Campionilor, cu 9 reuşite.

Galata va fi lipsită în retur de două piese de bază, fundaşul camerunez Nounkeu şi golgheterul Burak Yilmaz, ambii pentru cumul de cartonaşe galbene. Burak Yilmaz a primit galben în loc de penalty, după o intervenţie a lui Sergio Ramos asupra sa (78). Ramos va fi şi el suspendat pentru retur.

Acesta a fost primul meci în care Real Madrid nu a primit gol în Champions League, după 11 meciuri consecutive în care defensiva sa a fost penetrată.

Într-un alt meci, Malaga şi campioana Germaniei, Borussia Dortmund, au terminat la egalitate, scor 0-0.

Meciul a fost unul spectaculos, cu ocazii de ambele părţi, dar fără gol. Mario Goetze, de la oaspeţi, a avut două ocazii bune de gol în prima repriză, dar portarul Willy Caballero s-a remarcat de două ori, iar apoi internaţionalul german a tras peste poartă în repriza secundă (70). Cea mai mare ocazie a spaniolilor a fost irosită de Isco (66), însă portarul Roman Weidenfeller a respins.

În primele două sferturi de finală, Bayern Munchen – Juventus Torino 2-0 şi PSG – FC Barcelona 2-2.