REAL MADRID – BARCELONA 0-1. Catalanii câştigă de două ori pe Bernabeu

Real Madrid - Barcelona 0-1 și catalanii fac un pas important către un nou titlul în La Liga.

RomaniaTV.net
02 mart. 2019, 18:30

Barcelona i-a administrat lui Real Madrid o nouă înfrângere, a doua în patru zile, catalanii impunându-se pe Santiago Bernabeu, scor 1-0, în campionat.

REAL MADRID – BARCELONA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 0-1

 Min. 26. REAL MADRID – BARCELONA 0-1

Echipele de start:

Real Madrid: Courtois – Carvajal, S. Ramos, Varane, Reguilon – Modric, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Vinicius.

 

Rezerve: K. Navas – Marcelo, Valverde, Lucas V., Asensio, Isco, Ceballos.

FC Barcelona:  ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba –  Rakitic, Busquets, Arthur – Messi, Suarez, Dembele.
Rezerve: Cillessen – Lenglet, Alena, Coutinho, J. Murillo, S. Roberto, Vidal, Malcom.


Min. 3: Gareth Bale trage mult peste poarta lui ter Stegen, din lovitură liberă.

Min. 2: Cartonaş galben pentru Sergio Busquets. Mijlocaşul Barcelonei pierde mingea, apoi îl faultează pe Toni Kroos, la marginea careului de 16 metri. Lovitură liberă pentru Real Madrid.

Min. 1: Începe El Clasico. Catalanii au avut lovitura de start.

O victorie a catalanilor, sau chiar o remiză pe Bernabeu este echivalentă cu eliminarea rivalilor din lupta pentru trofeu. Mai ales că în acest context, trupa lui Valverde ar avea avantajul clar al meciurilor directe.

De-alungul timpului, Real Madrid şi FC Barcelona s-au întâlnit de 177 de ori în campionatul spaniol. Victoriile sunt împărţite în mod aproape egal: madrilenii s-au impus în 72 de partide, iar catalanii în 71 dintre ele.

Ultimul duel în La Liga între cele două mari rivale pe Santiago Bernabeu a fost în decembrie 2017, dar este cu tristă amintire pentru fanii lui Real Madrid, pentru că echipa antrenată la acea vreme de Zidane a pierdut cu 3-0, într-o partidă în care Messi, Suarez şi Aleix Vidal şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.

Real Madrid a obţinut cel mai clar succes din toată istoria El Clasico, pe 19 iunie 1943, atunci când s-a impus în Copa del Rey cu incredibilul scor de 11-1. Cel mai categoric succes al catalanilor s-a produs pe 24 septembrie 1950, atunci când FC Barcelona a învins cu 7-2 Real Madrid în La Liga.

El Clasico Real Madrid – Barcelona: ei sunt cei mai buni marcatori all time din duelurile directe

Cristiano Ronaldo nu mai joacă la Real Madrid. Portughezul a plecat la 33 de ani pe 105 milioane de euro la Juventus Torino. Cel mai bun marcator din istoria clubului madrilen era şi cel mai bun marcator al clubului în toată istoria El Clasico.

Ronaldo punctase de 18 ori în poarta Barcelonei, 5 dintre goluri fiind marcate în Cupa Spaniei. Barcelona îl are încă pe Lionel Messi, fotbalistul cu cele mai multe goluri în istoria duelurilor directe: 26 de goluri.

REAL MADRID – BARCELONA LIVE VIDEO ONLINE Barcelona poate prelua supremația în rivalitatea de 87 de ani cu Real Madrid

Dacă va învinge iar în deplasarea cu Real Madrid din campionat, Barcelona poatre trece, în premieră, la conducere în bilanţul general pe 87 de ani şi 241 de Clasice. Leo Messi a reuşit cele mai multe victorii la Madrid, 11 din totalul de 25.

Barcelona se poate distanţa decisiv în campionat de rivala Real, pe care a eliminat-o miercuri în semifinalele Cupei Regelui. Dacă vor repeta mâine triumful pe „Bernabéu”, catalanii vor reuşi pentru prima oară în istoria de 87 de ani a Clasicelor să preia conducerea! Au recuperat puternic în ultimul deceniu, cucerind arena din Madrid în zece rânduri, în condiţiile în care până în anul 2003 învinseseră numai de 13 ori pe terenul rivalei.

RAMOS ARE 11 EŞECURI ACASĂ ÎN CLASICO

El Mundo Deportivo a trecut în revistă „prodigioasa decadă blaugrana”, remarcând că Barça s-a impus în 12 derbyuri jucate în capitala Spaniei din 2004 încoace, în campionat, Cupă şi Ligă.

În niciuna din ultimele zece „lovituri” n-a marcat mai puţin de două goluri, acel 6-2 din mai 2009 din Primera intrând în istorie. Leo Messi e cel care a triumfat cel mai mult în fieful blanco, 11 succese din totalul de 96 de vizite ale Barcelonei, după cum Sergio Ramos e lider, tot cu 11, la capitolul eşecurilor suferite acasă în derby, ultimul fiind 0-3 miercuri.

Digi4K transmite, în premieră pentru România, primul El Clasico Real Madrid – Barca la calitate Ultra HD

Digi4K, primul post TV românesc Ultra HD, aduce super-derby-ul El Clasico – Real Madrid vs FC Barcelona, în premieră în România la calitate 4K, sâmbătă, la ora 21:45.
Confruntarea din acest weekend, care dă „galacticilor” șansa revanșei pentru înfrângerea din Cupa Spania, poate fi urmărită de abonații Digi | RCS & RDS și pe Digi Sport 1, de la aceeași oră, 21:45.

După ce s-au întâlnit miercuri în semifinalele Cupei Regelui, Real Madrid și Barcelona se înfruntă din nou pe Santiago Bernabeu, de această dată în campionat. Catalanii s-au distrat cu marii lor rivali la mijlocul săptămânii, impunându-se cu 3-0 și calificându-se pentru a șasea oară consecutive în finala Cupei, record în istoria fotbalului spaniol.

REAL MADRID – BARCELONA LIVE VIDEO: Titlu sau nimic pentru Real Madrid

Dacă Barcelona se poate mulțumi fără probleme și cu un rezultat de egalitate la jocul de sâmbătă, pentru Real Madrid este un meci decisiv, iar Los Blancos nu au prea mult de câștigat chiar dacă se vor impune. Diferența dintre cele două echipe este de nouă puncte în acest moment, astfel că orice pas greșit făcut de Real în acest joc este sinonim cu ieșirea din lupta pentru titlu. Ar fi o nouă lovitură grea pentru madrileni, după eliminarea din Cupa Regelui. 

REAL MADRID – BARCELONA LIVE VIDEO: Echipament special pentru Barcelona

Barcelona va celebra 120 de existență la derby-ul de sâmbătă înr-un mod inedit. Nike a realizat un echipament similar celui pe care catalanii l-au purtat în perioada 1998-2000, iar Messi și compania îl vor purta special pentru acest meci. Interesant este că Barcelona se poate distanța la 12 puncte de marea rivală, iar această decizie poate fi văzută și ca o aroganță la adresa rivalilor.

REAL MADRID – BARCELONA LIVE VIDEO:  E haos la Madrid după umilința din Cupă

Un eșec cu 0-3 pe teren propriu în fața rivalei eterne reprezintă o umilință greu de digerat pentru fanii madrileni. Cu mic, cu mare, aceștia și-au așteptat favoriții la antrenamentul de vineri. Câțiva fani mai supărați au încercat să oprească mașinile în care se aflau Bale, Benzema sau Nacho, fiind nevoie de intervenția poliției. Camerele TV au surprins toate momentele, iar niciun jucător de la Real Madrid nu a scpăat de insultele suporterilor. 

REAL MADRID – BARCELONA LIVE VIDEO: Primul 11 al Barcelonei, clauze de 4,5 miliarde de euro

Cotidianul Marca a publicat clauzele pe care jucătorii Barcelonei le au stipulate în contracte. Catalanii nu mai lasă nimic la voia întâmplării după ce PSG a reușit să-l ia pe Neymar activându-i clauza de 222 de milioane de euro. Astfel, cu excepția lui Rakitic și a lui ter Stegen, toți ceilalți fotbaliști de bază din echipa lui Valverde au clauze de la 200 de milioane de euro în sus.

Cea mai mare este clauza lui Lionel Messi, cotat de Barcelona la 700 de milioane de euro. Toată linia de apărare este evaluată la 2 miliarde de euro. Coutinho, fotbalist care nu s-a adaptat pe Camp Nou și care ar putea pleca la vară, este cotat la 400 de milioane de euro. Cu siguranță, această mutare este regretată în prezent de Bartomeu și ceilalți membri din conducere, o clauză mai accesibilă putând facilita eventuala plecare a brazilianului. 

REAL MADRID – BARCELONA LIVE VIDEO: Cele mai scumpe bilete din istorie

Real Madrid și-a nemulțumit fanii cu prețul biletelor încă de la meciul din Cupă, acolo unde cel mai ieftin tichet a costat 70 de euro. Furia lor va fi aproape dublă de această dată, căci Florentino Perez a mărit prețul pentru duelul din campionat, iar cine vrea să vadă El Clasico în cele mai proaste locuri de pe Santiago Bernabeu va trebui să scoată din buzunare 110 euro. Cei de la Marca au făcut o comparație cu alte evenimente majore și au descoperit că prețul piperat prinde un top inedit. Spre exemplu, cel mai ieftin bilet de la El Clasico va costa cu doar 10 euro mai puțin decât cel mai ieftin bilet la Grand Prix-ul de Formula 1 din Monte Carlo, un sport mult mai costistior decât fotbalul și pe un circuit localizat într-o zonă atractivă. Să vezi El Clasico sâmbătă va costa mai mult și decât intrarea la Carnavalul de la Rio sau prezența la Moulin Rouge, la Paris.

REAL – BARCELONA 0-3, eliminare umilitoare pentru madrileni din Cupa Regelui 2019

Barcelona s-a calificat în a 6-a finală de Cupa Spaniei consecutivă după ce a învins-o pe Real Madrid, scor 3-0, pe „Santiago Bernabeu”. În tur, scorul a fost egal, 1-1. În cealaltă semifinală joacă joi Valencia și Betis, în tur 2-2. Finala Cupei Spaniei e pe „Benito Villamarín” din Sevilla, pe 25 mai.

REAL MADRID – BARCELONA 0-3

Min. 72: REAL MADRID – BARCELONA 0-3, gol Suarez din penalty, executat cu scăriţă

Min. 69: REAL MADRID – BARCELONA 0-2, autogol Varane, validat de analiza VAR

Min. 50: REAL MADRID – BARCELONA 0-1, gol Suarez

Real Madrid – Barcelona LIVE VIDEO: ECHIPELE DE START

REAL MADRID: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Reguilon – Modric, Casemiro, Kroos – Lucas Vazquez, Benzema, Vinicius Jr. Antrenor: Solari.

BARCELONA: Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba – Vodal, Sergio Busquets, Rakitic – Messi, Luis Suarez, Dembele. Antrenor: Valverde.

„Suntem la doar un pas de încă o finală. Este numai un meci şi va fi foarte greu, pentru că jucăm împotriva Madridului, pe stadionul lor, dar vrem să obţinem victoria, aşa cum facem oriunde mergem. Avem încredere că vom reuşi, apoi ne concentrăm din nou pe campionat. Vrem să câştigăm tot”, a declarat argentinianul de 31 de ani.

Real Madrid – Barcelona LIVE VIDEO: Santiago Solari vrea primul trofeu al carierei

Dacă o elimină pe Barcelona, Santiago Solari se apropie la doar un pas de primul trofeu al carierei, ca antrenor la Real Madrid. Ca jucător, a cucerit aproape tot alături de ceilalţi „galactici”.

Actualul tehnician blanco sărbătorea în anul ultimei întâlniri dintre Real Madrid şi Barcelona, în Cupa Regelui. Se întâmpla în 2014, chiar în finală, când formaţia din capitala Spaniei ridica trofeul pe podium alături de Solari, antrenor al echipei secunde. Cursa nebună a lui Gareth Bale, de la golul victoriei, a devenit un clasic în duelurile dintre cele două echipe.

Cu mai bine de o sută de meciuri alături de marea generaţie a „galacticilor”, Solari lua notiţe de la Ancelotti, când a venit să se ocupe de juniorii celor de la Real. Acum, e rândul lui să mai facă un pas spre primul trofeu ca principal pe Santiago Bernabeu.

„Această moştenire este o sursă de mândrie pentru fiecare dintre noi. Suntem parte din trecutul şi din prezentul acestui club. Vrem să construim pentru viitor. Chiar dacă te uiţi în trecut cu mândrie, privirea trebuie să îţi fie îndreptată spre viitor”, a spus Solari.

Cupa Regelui din 2014 a fost ultima cucerită de Real Madrid. De atunci, trofeul a ajuns numai în vitrina rivalilor catalani.

„Întotdeauna trebuie să-ţi găseşti motivaţia. Totuşi, la fotbaliştii care au ajuns la acest nivel, joacă la Real Madrid şi au meciuri la fiecare de trei zile, motivaţia există deja. O fac din iubire pentru fotbal, pentru competiţie şi pentru clubul nostru, Real Madrid”, a precizat Solari.

Real Madrid – Barcelona LIVE VIDEO: Vinicius, arma secretă

Santiago Solari are la dispoziţie tot lotul pentru returul cu Barcelona. Brazilianul de 18 ani, Vinicius Junior, care a costat 45 de milioane de euro, este unul dintre preferaţii antrenorului şi are şanse mari să fie titular, la fel cum s-a întâmplat şi pe Camp Nou.

„El şi-a câştigat respectul în vestiar datorită talentului său. A venit aici, a arătat că este modest şi talentat şi astfel, colegii săi s-au apropiat de el şi l-au ajutat să se integreze”, a explicat tehnicianul sud-american.

AS, ziarul de casă al celor de la Real Madrid, a comparat primul sezon al lui Vinicius cu debutul lui Messi la Barcelona. Cu patru goluri şi două pase decisive în toate competiţiile, brazilianul are cifre mai bune decât a avut starul catalanilor în 2004-2005, când a intrat în prima echipă a Barcelonei.

Real Madrid – Barcelona LIVE VIDEO: Valverde se teme de presiune

Ernesto Valverde se teme că Barcelona nu va face faţă celor două confruntări cu Real din această săptămână. „Presiunea e prea mare şi nu cred că putem câştiga ambele meciuri”, spune antrenorul catalanilor.

„Nu este normal să jucăm două meciuri atât de importante într-o săptămână. Va fi dificil să obţinem rezultate bune în ambele partide”, a precizat tehnicianul.

Valverde are mici probleme de lot înaintea primului El Clasico din această săptămână. Clement Lenglet şi Thomas Vermaelen sunt incerţi pentru meciul decisiv din semifinalele Cupei Regelui.

„Este un meci important şi ne dorim să ne calificăm. Ştim că este complicat, pentru că rezultatul din tur nu este cel pe care l-am fi dorit, dar este un meci deschis”, a spus Valverde.

Cotidianul Marca a lansat un mesaj puternic în această dimineață pentru jucătorii Madridului, înaintea Clasicului cu Barcelona, din manșa secundă a semifinalei Copei del Rey (1-1 în tur). Partida se joacă în această seară, de la ora 22:00, și va fi în direct la TV Digi Sport.

Pe coperta albă, citatul lui Alfredo Di Stefano: „Niciun jucător nu este atât de bun precum suntem toți împreună”. Și, ca subtitlu: „Una dintre cele mai puternice declarații din istoria fotbalului va fi verificată astăzi”.

Alături, poza lui Leo Messi. Sugerând că, pe „Santiago Bernabeu”, los Blancos vor trebui să lupte toți împotriva lui Messi. 11 contra 1.

Sâmbătă, de la ora 21:45, Real Madrid va întâlni din nou Barcelona, de această dată într-un meci din campionat.

Coperta din Marca

marca

BARCELONA-REAL MADRID 1-1 Primul El Clasico s-a terminat indecis, urmează returul pe 27 februarie

BARCELONA-REAL MADRID 1-1 

Min. 63: Intra MESSI, urale din tribune

Min. 58: BARCELONA-REAL MADRID 1-1, Malcom egalează.

BARCELONA-REAL MADRID 0-1 la pauză

MIN. 32: BARĂ BARCELONA! Malcom a centrat pentru Rakitic, croatul a reluat cu capul, din 6 metri, dar mingea a lovit transversala

MIN. 6: GOOOL LUCAS VAZQUEZ!Benzema primește o minge în careul catalanilor, lângă linia de tușă. Francezul se descurcă excelent și trimite în fața porții, de unde Lucas Vazques reia în plasă

UPDATE Barcelona – Real Madrid | Echipele de START

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, Arthur – Coutinho, Malcom, Suarez

Real Madrid (4-3-3): Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Llorente, Kroos – Vazquez, Benzema, Vinicius Jr.

În filmulețul de prezentare al catalanilor, tricoul lui Lionel Messi avea lângă el banderola de căpitan, semn că argentinianul va fi pe teren. Totuși, starul va fi doar pe bancă. 

De 14 ori, FC Barcelona s-a impus în faţa Realului în această competiţie, alte 7 partide terminându-se la egalitate. Real Madrid a câştigat 12 astfel de confruntări de-alungul timpului. Real Madrid a obţinut cel mai clar succes din toată istoria El Clasico, pe 19 iunie 1943, atunci când s-a impus în Copa del Rey cu incredibilul scor de 11-1. Cel mai categoric succes al catalanilor s-a produs pe 24 septembrie 1950, atunci când FC Barcelona a învins cu 7-2 Real Madrid în La Liga.

Barcelona – Real Madrid live video| Messi, refăcut, este în lotul catalanilor. Dembele, neinclus în lot

Potrivit presei spaniole, antrenorul Ernesto Valverde l-a inclus pe Messi pe lista jucătorilor disponibili pentru meciul cu Real Madrid, din semifinalele Cupei Spaniei. Starul argentinian s-a refăcut după contractura suferită la partida cu Valencia, din campionat.

În schimb, Dembele nu s-a refăcut, deși medicii estimau că el va fi primul recuperat, înaintea lui Messi. Surprinzător este că atacantul francez, care s-a accidentat la coapsă pe 20 ianuarie, cu Leganes, a participat la ultimele două antrenamente și nimic nu anunța o posibilă lipsă a sa din lot.

Barcelona – Real Madrid live video| Echipele probabile:

Real va căuta revanșa în fața marii rivale, având în vedere ce s-a întâmplat la ultimul meci direct, pe 28 noiembrie, în etapa a zecea din La Liga, atunci când catalanii s-au impus cu 5-1. De altfel, acela a fost și ultimul meci al lui Julen Lopetegui pe banca Realului.

Echipele probabile în Barcelona – Real Madrid

Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Arthur – Messi, Suarez, Coutinho
Rezerve: Pena, Semedo, Malcom, Murillo, Boateng, Alena, Arturo Vidal, Vermaelen
Antrenor: Ernesto Valverde

Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – L.Vazquez, Benzema, Vinicius
Rezerve: Courtois, Nacho, Bale, M. Llorente, Asensio, Isco, Reguilon, Ceballos
Antrenor: Santiago Solari

UPDATE

Informaţii proaspete dinspre Real Madrid. Starul galez, Gareth Bale este pus la zid de legenda clubului merengue, Predrag Mijatovic. ”Dacă joacă în acest Clasico cred că e ultima sa şansă. Cu toţii suntem supăraţi pentru ceea ce ofertă. Chiar şi Vinicius joacă mai bine, în special în meciurile de pe Santiago Bernabeu”

EL CLASICO, Barça – Real Madrid, transmis de Digi Sport 1 

Digisport 1 va transmite în exclusivitate cele două manșe din Cupa Spaniei ale duelului El Clasico dintre F.C. Barcelona, deținătoarea actuală a trofeului Copa del Rey, și rivala Real Madrid, în semifinalele competiției din acest an. Prima confruntare dintre eternele rivale va avea loc miercuri6 februariela ora 22:00, pe stadionul Santiago Bernabeu, iar cea de-a doua miercuri27 februarie.  Acesta este cel de-al nouălea sezon consecutiv în care echipa catalană intră în semifinale. În sezonul precedent, F.C. Barcelona a reușit să egaleze performanța istorică a lui Athletic Bilbao, echipa care a deținut pentru mai bine de opt decenii recordul de patru trofee Copa del Rey câștigate consecutiv. El Clasico va avea, deci, în acest sezon o miză suplimentară – speranța catalanilor de a rescrie istoria celei mai vechi competiții de fotbal din Spania.

De cealaltă parte, Real Madrid vine după o lungă absență în semifinalele Cupei. Madrilenii au câștigat pentru ultima dată Copa del Rey în 2014, iar de atunci nu au mai reușit să depășească sferturile de finală. Finala din 2014, câștigată de Real, a fost ultimul meci în care cele două rivale s-au întâlnit în Cupa Spaniei. De altfel, șirul întâlnirilor dintre cele două echipe, în această primăvară, nu se va opri aici. El Clasico se va muta, sâmbătă, 2 martie, de la 21:45, în cealaltă competiție majoră a fotbalului iberic, La Liga (etapa a 26-a, difuzată tot de Digi Sport 1).

În cea de-a doua semifinală a Cupei Spaniei se vor confrunta Betis Sevilia și Valencia. Valencia a ajuns în semifinalele Copa del Rey de trei ori în ultimele patru sezoane, fiind eliminată de Barcelona în 2016 și 2018. Pentru Betis, meciul poate aduce șansa de a juca în finala Cupei Spaniei, care se va desfășura chiar pe stadionul său din Sevilia, Benito Villamarin. Cele două manșe dintre Betis și Valencia, transmise în exclusivitate pe Digi Sport 1, vor avea loc vineri, 7 februarie, la Sevilla, ora 22:00, și miercuri, 27 februarie, la Valencia.

Canalele Digi Sport aduc telespectatorilor din România cele mai importante competiții de fotbal autohtone, Liga 1, Liga 2 și Cupa României, și europene, UEFA Champions League și UEFA Europa League, La Liga, Serie A, Ligue 1 și Bundesliga. Cupele europene, campionatele mondiale și continentale de handbal, Euroliga de baschet și Liga Campionilor la volei și competițiile de formula 1 completează grila de programe Digi Sport.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. Jucătorii FC Barcelona vor purta tricouri cu numele inscripţionate în chineză

Jucătorii FC Barcelona vor purta, miercuri, la meciul cu rivala Real Madrid, tricouri pe care vor avea numele inscripţionate şi în limba chineză, pentru a celebra Anul Nou chinezesc, informează Mundo Deportivo.

Numele în chineză va fi scris cu caractere mai mici sub cel obişnuit. Replici ale acestor tricouri vor fi comercializate în ediţie limitată.

Luni, Leo Messi, Gerard Pique, Marc-Andre ter Stegen şi Samuel Umtiti au fost protagoniştii unui clip video, în care au transmis felicitări cu ocazia Anului Nou chinezesc.

FC Barcelona este una dintre grupările europene cele mai active pe piaţa asiatică. Catalanii au programat la vară un turneu pe acest continent, cu meciuri amicale în China şi Japonia.

FC Barcelona va evolua, miercuri, de la ora 22.00, pe teren propriu, cu Real Madrid, în prima manşă a semifinalelor Cupei Spaniei. Returul va avea loc la 27 februarie, la Madrid.

Accidentat în meciul din ultima etapă a LaLiga, cu Valencia, Messi a fost convocat de antrenorul Ernesto Valverde pentru întâlnirea de miercuri, cu rivala din Madrid. În schimb, atacantul Ousmane Dembele, de asemenea accidentat, nu a fost recuperat în timp util şi nu face parte din lotul catalanilor.