Real Madrid este noua campioană a Spaniei. FC Barcelona a revenit inutil de la 0-2

Real Madrid este din nou campiona Spaniei, după o pauză de cinci ani. Los Blanco, care au ajuns la 33 de titluri, au câştigat duminică seara cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Malaga.

21 mai 2017, 19:50
Real Madrid este noua campioană a Spaniei. FC Barcelona a revenit inutil de la 0-2

Înaintea etapei de duminică, Real Madrid avea un avans de trei puncte în faţa Barcelonei, astfel că trupei lui Zidane îi era suficientă şi o remiză în deplasarea de la Malaga. Cristiano Ronaldo a deschis însă scorul încă din minutul 2, iar al 33-lea titlu de campioană a Spaniei era deja în vitrina Realului. Mai ales că pe Camp Nou se întâmplau evenimente neprevăzute, iar Eibar deschidea scorul în minutul 7, prin Inui.

De asemenea, în timp ce Benzema ridica scorul la 2-0 pentru Real, în minutul 55, Eibar făcea 2-0 pe Camp Nou, acelaşi Inui punctând în minutul 62. A urma o „remontada” atât de familiară catalanilor, care au câştigat cu 4-2, graţie golurilor lui Neymar (min. 65), Suarez (min. 74) şi Messi (min. 76 şi 90+2). Diferenţa de trei puncte din fruntea clasamentul se menţinea însă, iar Realul poate să savureze primul său titlu de campioanăa Spaniei, după 2012.

Pentru Real Madrid urmează un meci şi mai important, pe 3 iunie, la Cardiff, finala Ligii Campionilor contra lui Juventus Torino, care duminică a devenit pentru al şaselea an consecutiv campioana Italiei.