Realitatea din străinătate – un copil român este marginalizat la grădinița din Germania. Ce a făcut mama acestuia când a văzut ce a primit de Moș Nicolae: „Rasism, scandal!”

O mamă româncă din Germania a expus public situația prin care a trecut fiul ei de Moș Nicolae. În timp ce toți copiii de la grădinița unde cel mic învață au primit un anumit tip de dulce, el a fost singurul care nu s-a bucurat de același tratament.

06 dec. 2023, 20:01
Realitatea din străinătate – un copil român este marginalizat la grădinița din Germania. Ce a făcut mama acestuia când a văzut ce a primit de Moș Nicolae: „Rasism, scandal!”
Realitatea din străinătate - un copil român este marginalizat la grădinița din Germania. Ce a făcut mama acestuia când a văzut ce a primit de Moș Nicolae: „Rasism, scandal!”

Să fii român plecat în străinătate nu este ușor, nici măcar după mai mulți ani. O femeie stabilită în Germania a povestit prin ce a trecut ea și fiul său de Moș Nicolae, cânt toți copiii, indiferent de naționalitate, s-a bucurat de cadouri.

Citește și: O româncă în vârstă de 18 ani, al cărei copil murise, a răpit o fetiță dintr-un spital din Germania

Cum este un copil român marginalizat în străinătate

Dacă pentru adulți este mai ușor să se integreze într-un colectiv străin, nu același lucru este valabil și pentru copii. Este cazul unui băiețel român care, de Moș Nicolae, în loc să se bucure de aceleași daruri primite de la educatoare, a fost forțat să accepte un alt cadou, mai puțin aspectuos.

Isabela, mama celui mic, a povestit pe TikTok întâmplarea. Femeia și-a inhibat pornirea de a face din această situație o dramă, ba chiar i-a sfătuit și pe alții să gândească „la rece” înainte de a reacționa impulsiv. Ca un părinte căruia nu îi place ca cel mic să fie marginalizat, indiferent din ce punct de vedere, și Isabela ar fi vrut să le tragă la răspundere pe educatoare, însă nu a făcut-o, considerând că nu ține de naționalitatea lor faptul că alții au vrut să facă o răutate gratuită.

„Toți copiii aveau la vestiar câte un omuleț din ciocolată. Toți copiii aveau acest moș de ciocolată, numai la fiu-meu era o chestie, nu știu, tot un moș, cred că era de anul trecut. În primă fază îmi venea să mă descarc, ce face românul? Face scandal cu educatoarele. De ce fiu-meu? Dar stăteam și mă uitam așa la situație în sine. Am decis să tac, am decis să nu fac nicio tragedie, pentru că în fond și la urma urmei nu era nicio tragedie, aș fi putut să interpretez, că rasism, că nu știu, orice să fac scandal. Gândiți-vă de ce ni se întâmplă. Oare am eu un conflict pe care trebuie să-l rezolv? Oare trebuie să mă rog mai mult? Și acum de ce să mă rog. Păi pentru integrare, pentru bunătate, pentru bine în general. Cred cu desăvârșire că nimic nu este întâmplător și că ce ni se întâmplă este pentru a ne atrage atenția asupra a ceva. Haideți să fim mai buni, acum în prag de sărbători măcar”, a spus Isabela în filmulețul ei de pe TikTok.

@isabelamaria1988 În 3 ani de Kita, niciodata nu ni s-a intamplat asa ceva, motiv pentru care am ales sa nu transform situatia intr-o tragedie 🤷🏻‍♀️ Voi cum ati fi procedat? #isabelamaria88 ♬ sunet original – isabela.maria88

Internauții au avut părerile împărțite. În timp ce unii au spus că educatoarele ar fi trebuit întrebate de ce copilul român a primit un dulce diferit față de copiii germani, alții au lăudat gestul și gândirea sănătoasă a româncei. Îngrijorător este că multe persoane plecate în străinătate, mai ales alături de copii, au parte de astfel de tratamente. Și nu doar în Germania, ci și în Austria sau alte țări europene care, deși ar fi trebuit să se fi obișnuit cu prezența românilor veniți la muncă, aceștia încă manifestă respingere.

Citește și: Un cuplu de români s-a întors acasă după 33 de ani de Germania. Motivul pentru care au luat această decizie: „Este de 10 ori mai bun”