Un cuplu de români s-a întors acasă după 33 de ani de Germania. Motivul pentru care au luat această decizie: „Este de 10 ori mai bun”

Un cuplu de români s-a întors acasă după 33 de ani de Germania. Viorica Robina este antreprenoare și a locuit departe de casă mai bine de trei decenii. Recent, a hotărât să revină pe meleagurile românești, datorită soțului ei, care a venit cu această idee după ce participat la un maraton de alergat.

20 nov. 2023, 14:46
Un cuplu de români s-a întors acasă după 33 de ani de Germania. Motivul pentru care au luat această decizie: „Este de 10 ori mai bun”
Un cuplu de români s-a întors acasă după 33 de ani de Germania

Un cuplu de români s-a întors acasă după 33 de ani de Germania. Viorica a dezvăluit cum vede ea schimbările prin care a trecut România în ultimii ani și a mărturisit cum este adaptarea la o viață „românească“, într-un sat din Bihor. Femeia dezvăluie că țara noastră este fruntașă la un lucru, ceea ce i-a înlesnit decizia de a se stabili în țară.

Citește și: În străinătate nu mai sunt câinii cu covrigi în coadă! Suma incredibilă pe care cheltuie lunar un român stabilit în Germania ca să trăiască decent

Un cuplu de români s-a întors acasă după 33 de ani de Germania

Dacă cineva m-ar fi întrebat, până pe 20 septembrie 2023, dacă mă întorc în România, aș fi spus ‘Doamne ferește!’. Așa cum viața o face, împreună cu partenerul meu, cu care sunt de 10 ani, numindu-l cu drag soț, am decis să ne mutăm în Budureasa (n.r. o comună din județul Bihor), unde el a alergat la un maraton și a declarat că vrea să rămânem.

A spus: ‘eu aici vreau să rămân!’. Eu mă născusem la 3 kilometri distanță. Mi-a spus: ‘hai să ne găsim aici o proprietate!’. Iar cineva, cu care eram atunci la masă, ne-a spus că are o casă de vânzare.

El a spus ‘hai să o vedem’ și s-a pus aici, în curte, în grădină, sub nuc și a spus: ‘uite, aici vreau să ne mutăm noi’. I-am răspuns: ‘desigur, dacă tu dorești, sigur că ne mutăm’. Mai ales că viața pe care noi o aducem, viața profesională, ne permitea acest lucru, să lucrăm de oriunde ne dorim, dacă avem Internet.

Ce să vă spun, dragilor, internetul în România este de 10 ori mai bun decât cel din Germania, chiar și într-un sat din Bihor”, a mărturisit Viroica Robina pentru Știridiaspora.ro.

Femeia a dezvăluit ce l-a atras atât de mult pe partenerul ei, încât a vrut să se stabilească aici. „Liniștea de aici, libertatea, prietenia oamenilor care tot timpul zâmbesc. Lui nu-i vine să creadă că sunt atât de prietenoși, de ospitalieri. I-a plăcut atât de mult grădina de aici. Este încântat de simplitatea de aici, dar și de libertatea pe care o avem și de liniștea sufletească“, a mărturisit Viorica Robina.