Realitatea TV, ultima zi de emisie. Ce se va vedea de mâine pe frecvenţa postului. Cozmin Guşă, anunţ de ultimă oră

Realitatea TV îşi încetează emisia miercuri, când expiră licenţa primită de la CNA, pe care organismul audio-vizual nu a reînnoit-o. Postul a fost înfiinţat în 2001, ca prima televiziune de ştiri din România. De mâine, începe mutarea emisiei pe o altă televiziune deţinută de Cozmin Guşă, Realitatea Plus, care însă nu este transmisă pe cablu. 

30 oct. 2019, 13:51
Realitatea TV, ultima zi de emisie. Ce se va vedea de mâine pe frecvenţa postului. Cozmin Guşă, anunţ de ultimă oră

UPDATE Cozmin Guşă a povestit în direct cum au fost începuturile televiziunii fondate de omul de afaceri Silviu Prigoană. După ce Realitatea TV s-a impus în plan public, a devenit ţinta serviciilor secrete, mai spune Guşă, care a rememorat şi emisiunile lui Robert Turcescu.

Patronul Realitatea TV a făcut istoricul postului până azi, urmând să facă un anunţ important despre viitorul Realitatea.

______

Realitatea TV îşi încetează emisia miercuri, când expiră licenţa primită de la CNA, pe care organismul audio-vizual nu a reînnoit-o. Postul a fost înfiinţat în 2001, ca prima televiziune de ştiri din România.

„Tehnic, va fi o provocare, reacţia şi partea legală, avocaţi, vom vedea, astăzi mâine cât de repede se va putea… astfel încât să vedem cum se va putea înlocui Realitatea cu o nouă televiziune de ştiri. Din punct de vedere tehnic este cel mai greu pentru noi să venim cu emisiuni noi pe Realitatea Plus, dar Realitatea Plus avea în grilă retransmisie, o bună parte din program Realitatea Tv. Dispărând Realitatea Tv, o bună parte din program ar trebui să fie producţii proprii. Însă nu suntem pregătiţi, cum am spus, am sperat până în ultima clipă că ni se va face dreptate, nouă, jurnaliştilor care lucrăm acolo, dar lucrul acesta nu s-a întâmplat. Ca atare, va trebui, într-o primă fază, să încercăm să acoperim emisia Realitatea Plus cu ce a fost mai bun la Realitatea Tv, după care, să începem să dezvoltăm Realitatea Plus ca o televiziune de ştiri fără nicio legătură cu trecutul”, a declarat Edward Pastia, director editorial al postului, potrivit Ştiri pe Surse.

Cozmin Guşă urmează să facă un anunţ privind viitorul televiziunii Realitatea, la ora 17.00.

Realitatea TV se închide. Prima televiziune de știri din România, Realitatea TV, lansată în toamna lui 2001, își încetează emisia e miercuri, 30 octombrie, după ce CNA nu a mai prelungit licenţa de emisie. În aceeaşi şedinţă, CNA a aprobat schimbarea licenţei Realitatea Plus, a lui Cozmin Guşă, astfel că postul va avea aceeași emisie pe care a avut-o Realitatea TV. Practic, Realitatea va putea funcţiona în continuare, cu singura diferenţă că Realitatea Plus nu este în lista must carry şi nici în lista marilor cablişti.

Citeşte şi: Realitatea TV se închide. Se deschide Realitatea Plus, care are aceeaşi grilă de programe. Reacţia lui Cozmin Guşă