Rebelii houthi din Yemen au atacat Israelul cu drone. Bombardamente intense în Fâșia Gaza

Lovituri aeriene israeliene, luni noaptea, în apropierea spitalului Al-Quds din Gaza, potrivit Societăţii Semilunii Roşii Palestiniene. Și Istraelul a fost atacat din Yemen.

07 nov. 2023, 06:28
Rebelii houthi din Yemen au atacat Israelul cu drone. Bombardamente intense în Fâșia Gaza

Rebelii houthi din Yemen, apropiaţi de Iran, au susţinut că au efectuat luni un nou atac cu drone împotriva Israelului ca răspuns la războiul pe care îl poartă armata israeliană în Fâşia Gaza, transmite AFP.

„Forţele armate yemenite (…) au lansat în ultimele ore o salvă de drone asupra diferitelor ţinte sensibile ale inamicului israelian din teritoriile ocupate”, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor armate houthi, Yahya Sari, pe reţeaua X, fostul Twitter.

„În urma operaţiunii, activitatea la bazele şi aeroporturile vizate a fost întreruptă pentru câteva ore”, a spus el.

Armata israeliană nu a reacţionat imediat la aceste declaraţii.

Atac furibund al armatei israeliene asupra unei tabere de refugiați din Gaza. Majoritatea victimelor sunt femei și copii
La începutul lunii noiembrie, rebelii houthi au revendicat un atac cu drone împotriva Israelului, al patrulea de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas pe 7 octombrie.

Cu câteva zile mai devreme, organizaţia armată yemenită a fost acuzată de Israel că se află la originea dronelor care au căzut în Sinaiul egiptean, la graniţa cu Israelul, rănind şase persoane.

„Forţele armate yemenite vor continua să desfăşoare operaţiuni militare (…) în sprijinul poporului palestinian până când va înceta agresiunea israeliană brutală împotriva fraţilor noştri din Gaza”, a scris Yahya Sari.

Rebelii Houthi, care în 2014 au preluat controlul asupra Sanaa, capitala Yemenului devastat de război, fac parte din axa rezistenţei, un termen ce desemnează forţele inamice ale Israelului.

Lovituri aeriene israeliene, luni noaptea, în apropierea spitalului Al-Quds din Gaza, potrivit Societăţii Semilunii Roşii Palestiniene
Scris de News.ro | astăzi, 04:53

Lovituri aeriene israeliene au avut loc luni seară în apropierea spitalului Al-Quds din oraşul Gaza, potrivit unei declaraţii a Societăţii Semilunii Roşii Palestiniene, citate de CNN.

„[Israelul] a ţintit cu două rachete în apropierea spitalului Al-Quds din Fâşia Gaza, la aproximativ 50 de metri de poarta spitalului”, a declarat grupul.

Mărturiile cutremurătoare ale familiilor românilor prinși în iadul din Gaza! „Sunt speriaţi. Copiii lor mă roagă să vină în România”
CNN a luat legătura cu armata israeliană, dar nu a primit imediat un răspuns. În declaraţii anterioare, armata israeliană a susţinut că a cerut civililor din oraşul Gaza să se mute la sud de Wadi Gaza, un curs de apă care secţionează centrul enclavei, pentru siguranţă. Anterior, aceasta a declarat că a lovit 450 de ţinte Hamas din fâşie în 24 de ore.

Duminică, explozii de mari dimensiuni au zguduit apropierea spitalului Al-Quds, provocând victime, inclusiv mai mulţi morţi, potrivit grupului Semiluna Roşie.