Rebelii sirieni au doborât un elicopter al armatei guvernamentale deasupra Damascului

Armata Siriană Liberă, nume atribuit rebelilor sirieni, a informat că militarii aflaţi în elicopterul forţelor guvernamentale deschiseseră focul asupra populaţiei din regiunea Jobar şi că s-a prăbuşit în regiunea învecinată, Qabun. T

RomaniaTV.net
27 aug. 2012, 09:12
Rebelii sirieni au doborât un elicopter al armatei guvernamentale deasupra Damascului

Televiziunea de stat siriană a confirmat faptul că elicopterul s-a prăbuşit în Qabun, în apropierea unei moschei, dar nu a menţionat că ar fi fost doborât în schimbul de focuri cu rebelii sirieni, informează BBC online. 

Duminică, forţele guvernamentale au masacrat peste 300 de persoane, inclusiv femei şi copii, în urma unui asalt în sud-vestul suburbiei Darayya, masacru ce a fost imortalizat de către rebelii sirieni în imagini video şi fotografii ce au fost ulterior postate pe diferite site-uri, în timp ce presa de stat a informat că regiunea Darayya a fost „curăţată” de grupuri teroriste înarmate.

Potrivit activiştilor sirieni din opoziţie, elicopterul militar fusese doborât în schimbul intens de focuri cu rebelii sirieni, în timp de militarii bombardau Jobarul. La un moment dat, elicopterul forţelor guvernamentale a fot lovit de un proiectil şi a luat foc, prăbuşindu-se apoi în apropierea moscheei Ghufran, din Qabun, în strigătele de bucurie ale rebelilor, care spuneau că „Dumnezeu e mare!”.

Atacul de duminică al forţelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad a fost încă o încercare în forţă de a prelua controlul asupra unor suburbii ale capitalei siriene. Assad a numit revoltele militanţilor Armatei Siriene Libere ca fiind un „complot din străinătate împotriva întregii regiuni” şi a jurat că va lupta „cu orice preţ” împotriva acestei conspiraţii.