RECALCULARE PENSII. Veste proastă pentru 100.000 de pensionari, se amână plata pensiilor majorate

Publicat: Joi, 21 Februarie 2019 10:28 // Actualizat: Joi, 21 Februarie 2019 10:30 // Sursa: romaniatv.net

Informaţii exclusive despre recalcularea pensiilor din grupele de muncă. Surse de la vârful Ministerului Muncii spun că zilele acestea urmează să se ‎întocmească primele decizii de plată pentru recalculările din grupele I şi II de muncă, urmând ca primele pensii majorate să fie virate la finalul lunii aprilie.

După ce s-au încheiat simulările pentru recalculările pensiilor din grupele I şi II de muncă, ar trebui ca cei de la Casa de Pensii să fie în situaţia în care până pe 10 aprilie să tipărească primele taloane de pensii cu pensiile majorate şi recalculate în cazul celor care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi s-au pensionat în condiţii mai puţin favorabile.

Din momentul în care vor fi gata, plăţile ar trebui să se facă pe 27 şi 30 aprilie. Este vorba despre primele pensii care ar trebui să ajungă la oameni. Majorările sunt undeva la 33 la sută. Aproape 100 de mii de oameni se află în această situaţie.

Procesul de recalculare ar trebui să dureze în mod normal un an, respectiv din luna octombrie a anului trecut, până în octombrie anul acesta. Cei care primesc deciziile de plată, în momentul în care primesc pensia vor primi şi banii care li se cuvin începând cu luna octombrie a anului trecut.

Recalcularea pensiilor actuale, stabilirea studiilor de masterat şi doctorat ca vechime în muncă, reducerea vârstei de pensionare pentru mamele care au născut trei copii şi stabilirea unui singur tip de pensie anticipate sunt doar câteva prevederi deosebit de importante incluse în proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Actul normativ, care a fost adoptat anul trecut de Parlament, se va afla în atenţia Curţii Constituţionale. CCR trebuie să decidă pe 27 februarie ce se întâmplă cu proiectul de lege amintit, ale cărui prevederi se vor aplica din septembrie 2021.

Citeşte şi Pensii de serviciu de 3836 de lei. Ce români le încasează

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
majorari de pensii pensii Pilonul II recalculari
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 feb 14:59
Răspunde | Votează email 1 email
Moromete
Multă propagandă pe aici mai e putin si apare Elodia inaintea acestor ”recalculări”. Din nefericire nu mai sunt 100 de mii ..unii deja sunt in lumea in care nu mai au nevoie de televizor de pensii ..de bătaie de joc, umilinta . Ca de obicei sovieticii dau ceva inainte de votare si apoi spun ca numai ei pot. Legea a fost publicată in Iulie 2018 iar din Octombrie trebuiau să fie recalculate primele pensii....
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H