Recalculare PENSII. Horia Moculescu s-a trezit cu pensia tăiată: Mi-a venit cu 300 de lei mai puţin

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Horia Moculescu a spus că în urma unei recalculări i-a fost tăiată pensia. Cunoscutul compozitor spune că acum primeşte cu 300 de lei mai puţin. 

07 mart. 2020, 16:45
Recalculare PENSII. Horia Moculescu s-a trezit cu pensia tăiată: Mi-a venit cu 300 de lei mai puţin

Horia Moculescu este nemulțumit atât de recalcularea pensiei, cât și de scăderea ei. Compozitorul susține că pensia pe care o încasa, 2.385 de lei, era oricum extrem de mică pentru 42 de ani de muncă.

„Înainte cu două săptămâni am primit un material voluminos cu recalcularea pensiei mele prin care mi se spune că nu mai am 1895 de puncte ci am 1700. Mi-a venit acest material și apoi mi-a venit pensia. Eu aveam o pensie nesimțită, vă dați seama, după 42 de ani de muncă, 2385 de lei, o imensitate, și mi-a venit cu 300 de lei mai puțin. M-am interesat și eu la oamenii legii și am aflat că această recalculare, dacă s-ar face, ar intra în vigoare din 2021, apoi zice că pensia în plată nu va putea scădea nici după recalculare. Problema foarte mare la recalcularea mea e că nu s-a ținut cont de un lucru esențial.

Noi am plătit ani de zile, din anii 80 începând, 2% pensie suplimentară. Noi eram plătiți după anexa doi. Pensia era plătită de Uniunea Compozitorilor. La momentul respectiv, Grigoriu, Temistocle, Popa, aveau 5500 de lei pensie, când salariul mediu era de 2000. Atât ar fi și acuma. Când m-am dus să-mi bag dosarul de pensie, fetele de la Casa de Pensii mi-au spus: domnule Moculescu, nu pot să vă fac dosarul pentru că ar trebui să vă dau în banii de astăzi 35 de lei”, a spus Horia Moculescu la România TV

Citeşte şi Pensionarul cu cea mai mare pensie din România a dat statul în judecată. Vrea mai mulţi bani