Pensionarul cu cea mai mare pensie din România a dat statul în judecată. Vrea mai mulţi bani

Gheorghe Bălăşoiu în vârstă de 73 de ani este pensionarul cu cea mai mare pensie specială din România. Fost procuror şi şef de penitenciar, bărbatul încasează lunar 66.701 lei. 

03 mart. 2020, 08:18
Pensionarul cu cea mai mare pensie din România a dat statul în judecată. Vrea mai mulţi bani

Deşi încasează o pensie enormă, la care unii doar visează, Gheorghe Bălăşoiu nu este mulţumit de banii pe care îi primeşte. Tribunalul Argeș are pe rol procesul intentat de fostul șef de penitenciar Casei Județene de Pensii Argeș, prin care fostul procuror şi şed de penitenciar solicită o recalculare a pensiei. Dosarul respectiv a fost înregistrat la finalul anului trecut și are prima înfățișare la jumătatea lunii martie, potrivit ştirilekanald.ro. 

Fost procuror și șef de penitenciar, Gheorghe Bălășoiu locuiește într-o vilă din apropiere de Piteşti. Stema țării și drapelul tricolor se află la loc de cinste, în grădina casei. În urmă cu patru ani, fiul bărbatului a murit din cauza unui infarct. Acesta avea doar 49 de ani.  

Citeşte şi PENSII 2020. La ce trebuie să fie atent un pensionar care ia pensia pe card

Reamintim că pensiile şi salariile angajaţilor Ministerului de Interne, inclusiv a persoanelor care au ieşit deja la pensie, ar putea fi recalculate. Totul în urma unei decizii CCR.

„Decizia nr.51/2019 din data de 11 noiembrie 2019, publicată în Monitorul Oficial nr.64 din data de 30 ianuarie 2020, produce efecte atât pentru trecut, în limita termenului de prescripție, calculat de la data publicării în Monitorul Oficial a acestei Decizii cât și pentru viitor, fiind învestită cu autoritate de lucru judecat și obligatorie pentru toate persoanele cărora li se adresează.

În același context, Decizia nr.51/2019 produce efecte juridice, de la data publicării, atât pentru salariați, pentru trecut și pentru viitor, cât și pentru pensionari, pentru trecut.

Aceste argumente determină necesitatea analizării tuturor drepturilor salariale ale personalului MAI, recalcularea și plata sumelor salariale identificate ca datorate, acolo unde se impune acest lucru, cu determinarea unui termen pentru executarea plăților și stabilirea modalității concrete de efectuare a acestora pentru asigurarea predictibilității cheltuielilor bugetare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Citeşte şi Pensii RECALCULATE din oficiu din februarie. Poştaşul aduce pensia majorată din martie