Recalcularea pensiilor, anunţată de Raluca Turcan: „Voi da ordin pe o NOUĂ lege a pensiilor”

Raluca Turcan anunță recalcularea tuturor pensiilor din România. În ceea ce priveşte majorările, pensionarii pot spera cel mult la un procent care să acopere rata inflaţiei.

25 ian. 2021, 23:17
Recalcularea pensiilor, anunţată de Raluca Turcan: „Voi da ordin pe o NOUĂ lege a pensiilor”

Recalcularea pensiilor începe în 2021. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus, luni seară, la B1 TV, că se va face recalcularea pensiilor într-un an și jumătate, dar nu a spus că acestea vor și crește, așa cum spune legea.

„Pensiile aș vrea să le scoatem din sfera politică. Majorarea de 40 la sută nu a fost pregătită și dorită la modul real. România nu și-ar putea permite acest efort bugetar.

Era necesară o etapă de pregătire. Etapa aceasta a fost angajată prin lege în iunie 2019, când era PSD la guvernare, și nu s-a fătu nimic. Recalcularea pensiilor nu s-a întâmplat. Subiectul a fost reluat în perioada campaniilor electorale.

Anul acesta planul este următorul: începem recalcularea pensiilor. Pe o nouă lege a pensiilor, pentru care voi da un ordin zilele următoare, sper ca într-un an și jumătate să rezolvăm să facem acest lucru. Vorbim de aproape 5 milioane de dosare de pensii. Îmi trebuie 1.000 de persoane care să lucreze în casele de pensii pentru perioadă determinată”, spune Raluca Turcan.

Ce se întâmplă cu cei care urmează să iasă la pensie
”200.000 de dosare intră lunar în plată cu noile pensionări. Aceste dosare intră în pregătire cu toate componentele pregătite, astfel încât, în momentul în care agreăm prin lege formula pe care vom merge cu recalcularea pensiilor, ele să poată să fie automat recalculate” a continuat Raluca Turcan, care a subliniat că pentru acest proces au nevoie de o mie de angajați, echipamente și softuri.

„Banii s-au dus în buzunarele unora”

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a s pus, luni seară, la B1 TV, că banii folosiți pentru unele cursuri de reconversie profesională au intrat în anumite buzunare și amenință că va face dezvăluiri.

Guvernul a decis ca pensiile românilor să crească cu doar 3%: Toţi trebuie să trăiască!
„În România s-au cheltuit bani enormi pe reconversie profesională, iar banii s-au dus în buzunarele unora. O să fac o avaluare și o să vin cu date. Cursurie ar fi trebuit să ajute oamenii. dacă întrebați un om de afaceri cu ce se confruntă, își va spune lipsa forței de muncă și birocrația”, a spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan: „Politica nu e despre egalitate de gen”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dezvăluit, luni seara, la B1 TV, de ce este singura femeie care a prins un fotoliu de ministru în guvernul Cîțu.

„Îmi pare rău că sunt singura femeie din guvern. Politica nu e despre egalitate de gen, o iau ca pe o provocare. Am plecat de la faptul că partidele nu pun obiecții la nominalizările de ministru. Și în PNL ar mai fost loc de doamne în funcțiile de ministru”, a spus Raluca Turcan.