Rechizitoriu Sevil Shhaideh: Fără a fi titularul unui contract de închiriere a insulei Belina, Liviu Dragnea se comporta ca un posesor

Procurorii DNA susţin în rechizitoriul prin care au trimis-o în judecată pe Sevil Shhaideh că insula Belina a fost amenajată în folosul lui Liviu Dragnea. Acesta obişnuia să-şi invite apropiaţii acolo la pescuit şi relaxare şi se comporta ca un adevărat proprietar, chiar dacă nu avea nici măcar un contract de închiriere pe locul respectiv. 

RomaniaTV.net
09 aug. 2018, 14:10
Rechizitoriu Sevil Shhaideh: Fără a fi titularul unui contract de închiriere a insulei Belina, Liviu Dragnea se comporta ca un posesor

Informaţiile reies din rechizitoriul dosarului Belina, în care Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, scrie G4Media.ro, care a consultat documentul.

„Mijloacele de probă administrate în prezentul dosar au relevat o legătură apropiată între S.C. TEL DRUM S.A. şi numitul LIVIU DRAGNEA, a cărui prezenţă în repetate rânduri, pe Insula Belina, închiriată de S.C. TEL DRUM, a fost dovedită.

Acesta nu a fost prezent singur, ci, în general era însoţit de apropiaţi din anturajul politic, după cum rezultă din declaraţiile martorilor Vasile Dâncu, Victor Viorel Ponta, Sorin Grindeanu, care au dat curs invitaţiei formulate personal de către numitul LIVIU DRAGNEA, sau de persoane rămase neidentificate, care îl însoţeau pe insulă, aşa cum reiese din declaraţia martorului Constantin Apăvăloaie şi înscrisurile denumite foi de zbor, care atestă numărul de persoane însoţitoare.

Rezultă astfel că numitul LIVIU DRAGNEA îşi invita personal apropiaţii pentru partide de pescuit sau doar pentru a se relaxa împreună într-un cadru natural, beneficiind de toate îmbunătăţirile aduse locurilor prin construcţii şi amenajări ilegale.

Prin urmare, relaţia apropiată cu S.C. TEL DRUM S.A. este demonstrată tocmai de faptul că fără a fi titularul unui contract de închiriere a imobilului insula Belina, numitul LIVIU DRAGNEA îşi permitea să facă invitaţii, să descindă într-un cadru restrâns cu prieteni apropiaţi pentru activităţi recreative, să folosească bunurile mobile şi imobile din areal, comportându-se cel puţin ca un adevărat posesor.

Nu în ultimul rând, arătăm că o parte din deplasările efectuate de către numitul LIVIU DRAGNEA pe Insula Belina s-au realizat cu elicopterul, astfel cum rezultă din procesul verbal din data de 20.10.2017, iar în anul 2016, pe insulă, s-a realizat un heliport, funcţional, dar neautorizat de către organele abilitate.

Din declaraţia de martor a numitului Constantin Apăvăloaie, pilotul de la S.C. Cobrex Trans S.R.L., firma deţinătoare a elicopterului cu care se realizau zborurile, rezultă că heliportul a fost realizat după ce martorul şi-a făcut cunoscută intenţia, în faţa aghiotantului numitului LIVIU DRAGNEA, de a nu mai ateriza în zona Belina din cauza terenului accidentat şi plin de bălării.

Din cele expuse, reiese încă o dată faptul că numitul LIVIU DRAGNEA se comporta cel puţin ca un adevărat posesor al imobilelor, din moment ce el era principalul beneficiar al zborurilor cu elicopterul în zona insulei Belina, iar apariţia heliportului vine practic să deservească descinderilor sale în zonă”, se arată în rechizitoriul prin care Sevil Shhaideh și Adrian Gâdea au fost trimiși în judecată în dosarul Belina.

DNA a decis trimiterea în judecată a persoanelor ceretate în dosarul Belina. Fostul secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Public este acuzat de abuz în serviciu.