Reclama la Eugenia, interzisă pe TV pentru că transmite un mesaj cu tentă sexuală VIDEO

CNA a interzis difuzarea spotului publicitar pe motiv că are un mesaj cu tentă sexuală în care sunt implicaţi copii.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 16:31
Reclama la Eugenia, interzisă pe TV pentru că transmite un mesaj cu tentă sexuală VIDEO

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, marţi, să interzică difuzarea pe posturile de televiziune a spotului publicitar pentru produsul Eugenia. Motivul: în reclamă apar doi copii prezentaţi în situaţii cu tentă sexuală, nepotrivite pentru vârsta lor, informează Mediafax.

De asemenea, CNA a interzis şi reclama la Volkswagen Crafter, care dezinformează publicul.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, mai multe spoturi publicitare, pentru care a primit reclamaţii, dar şi puncte de vedere de la Consiliul Român pentru Publicitate (RAC).

Spotul pentru promovarea Eugenia nu mai este difuzat pe posturile TV, dar CNA a luat o decizie de intrare în legalitate, pentru a preveni orice difuzare ulterioară a clipului în forma sancţionată. Somaţia a fost aplicată în baza articolului 9, alineatul 1 din Codul audiovizualului, potrivit căruia „Este interzisă difuzarea de programe al căror scop principal este exploatarea aspectului fizic al minorului sau expunerea acestuia în ipostaze nepotrivite vârstei”.

Consiliul a primit mai multe sesizări de la telespectatori, potrivit cărora clipul respectiv prezintă fetiţa într-o situaţie nepotrivită vârstei sale, fardată şi având un comportament cu tentă sexuală. Spotul a fost realizat de agenţia Candiso Advertising, care a anunţat deja că spotul a fost refăcut în conformitate cu dispoziţiile Comitetului Etic al RAC.

În privinţa spotului publicitar pentru Volkswagen Crafter, s-a stabilit că încalcă articolul 93 din Codul audiovizualului, prin faptul că furnizează o informaţie „incompletă şi neclară” cu privire la afirmaţia că ar fi „cel mai economic autovehicul din clasa sa.