Reclamaţii în Prahova. Prefectul cere o comisie pentru verificarea firmelor de deszăpezire

Adrian Dobre, prefectul judeţului Prahova, cere constituirea unei comisii care să verifice dacă firmele care au contracte pentru deszăpezirea drumurilor judeţene au utilajele necesare, el invocând numeroase reclamaţii potrivit cărora pe tronsoanele respective nu a intervenit niciun utilaj.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 18:14
Reclamaţii în Prahova. Prefectul cere o comisie pentru verificarea firmelor de deszăpezire

Prefectul de Prahova a propus, marţi după-amiază, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, constituirea unei comisii din care să facă parte reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai Companiei de Drumuri Naţionale şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care să analizeze dacă firmele care au contracte cu CJ pentru deszăpezirea drumurilor judeţene respectă legislaţia cu privire la condiţiile minime pe care trebuie să le îndeplinească, relatează Mediafax.

Prefectul cere ca respectiva comisie să stabilească dacă firmele care asigură deszăpezirea pe drumurile judeţene deţin utilajele necesare acestei operaţiuni şi dacă în caietele de sarcini aferente licitaţiilor pentru atribuirea contractelor de deszăpezire au fost prevăzute condiţii pe care aceste societăţi să le îndeplinească. De asemenea, comisia va stabili dacă firmele şi-au respectat sau nu contractele.

Prefectul Adrian Dobre a precizat că cere constituirea unei astfel de comisii în condiţiile în care a primit „foarte multe sesizări” de la primari care spun că „pe unele drumuri judeţene nu a trecut niciun utilaj de deszăpezire”, edilii plătind din bugetele locale operaţiunile de deszăpezire pe drumurile judeţene care se află în administrarea Consiliului Judeţean.

Totodată, prefectul a arătat că pe unele drumuri pe care au fost văzute utilaje, acestea nu acţionau, având cupa sau lama ridicată.

La rândul său, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a declarat că firmele de deszăpezire au acţionat, iar nicio localitate din judeţ nu este izolată.

Fiecare se ocupă de ce ştie: unii de deszăpezire, alţii de anchete. În acest moment nu avem nicio localitate izolată şi asta e important. Chiar dacă nu ne-am pus mâinile în cap şi nu ne-am văicărit ca alţii, nu înseamnă că ne-a fost uşor. Utilajele au acţionat, dovadă este că nu avem situaţia din alte judeţe„, a spus Cosma.

El a precizat că specialiştii sunt cei competenţi în redactarea caietelor de sarcini şi că tot specialiştii trebuie „să-şi dea cu părerea” cât de ridicată trebuie să fie lama unui utilaj de deszăpezire sau cu ce viteză trebuie să circule acesta.

Preşedintele CJ Prahova a precizat că cele trei milioane de lei alocate pentru deszăpezirea celor o mie de kilometri de drumuri judeţene s-au epuizat, iar judeţul Prahova va cere alocarea din fondul de rezervă al Guvernului a şapte milioane de lei.