Recomandarea lui Raed Arafat care schimbă radical cum interacţionăm în era COVID: „Dau mâna cu cineva, iau dezinfectantul”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă are o recomandare radicală pentru români, în pandemie, inspirată, cel mai probabil, din propriile practici.

09 dec. 2021, 22:28
Recomandarea lui Raed Arafat care schimbă radical cum interacţionăm în era COVID: „Dau mâna cu cineva, iau dezinfectantul”

Raed Arafat îi sfătuieşte pe români să folosească dezinfectant după fiecare stângere de mână.

„Ai dat mâna cu cineva? Fără nicio rușine iei dezinfectantul și dai pe mână. Și îl dai și la persoana respectivă, dacă vrei să fii corect!”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Citeşte şi: Raed Arafat spune că nu au ce să caute paturi fără oxigen într-un spital de urgenţă: Pandemia a fost o şcoală despre cum trebuie să ne organizăm

Şeful DSU a mărturisit că dezinfectarea după fiecare strângere de mână este practica sa.

„La mine în birou așa fac. Dau mâna cu cineva, iau dezinfectantul, dau eu și mai dau și la persoana respectivă. Așa e normal. De ce? Pentru că ne protejăm! Nu e nicio rușine!”, a spus Raed Arafat.

Citeşte şi: Octavian Jurma: „Vom împrăștia virusul în timpul vacanței, îl vom aduce în școli și de acolo se va răspândi foarte rapid. Avem un cocktail foarte periculos”

Dezinfectarea, indicaţia făcută de Raed Arafat, se numără printre recomandările promovate intens şi pe pagina Ro Vaccinare, unde autorităţile transmit informaţii despre combaterea pandemiei COVID-19.

„Variantele #Omicron și Delta se răspândesc, dar știm ce putem face pentru a controla transmiterea #COVID19, iar aceste lucruri nu s-au schimbat:

Vaccinează-te;
Poartă mască;
Păstrează distanța fizică de 1m;
Curăță-te frecvent pe mâini;
Aerisește bine, evită spațiile aglomerate și închise;
Testăm, urmărim contacții, luăm măsuri de izolare și carantină”, este unul dintre mesajele publicate pe pagina Ro Vaccinare.

Citeşte şi: IPS Teodosie, noi declarații controversate: „De ce numai cei ce s-au vaccinat au murit, iar cei care nu s-au vaccinat nu au murit”