Recompensă pentru vaccinare: jointuri, băuturi alcoolice şi credite de finanţare pentru companiile care oferă zile libere

Scade interesul pentru vaccinarea anti-COVID peste tot în lume, astfel încât autorităţile se văd nevoite să recurgă la tot felul de tertipuri pentru a motiva populaţia. Este şi cazul Washingtonului, unde s-a decis stimularea populaţiei cu... jointuri.

09 iun. 2021, 17:49
Recompensă pentru vaccinare: jointuri, băuturi alcoolice şi credite de finanţare pentru companiile care oferă zile libere

Recompensă pentru vaccinare. Autorităţile din Washington şi cele din New York oferă ”un joint în schimbul unei vaccinări” (”joints for jabs”) oricărei persoane care a depăşit vârsta de 21 de ani, informează AFP. În acest stat, folosirea recreativă a marijuanei este legalizată din anul 2012. O altă recompensă oferită în Washington persoanelor care aleg să se vaccineze a fost câte o băutură alcoolică. Şi în Chicago sunt oferite beri în schimbul vaccinării. Preşedintele Joe Biden a anunţat că oferă un credit de finanţare pentru companiile care oferă zile libere.

Recompensă pentru vaccinare. Peste 63% dintre americani s-au vaccinat

Peste jumătate (54%) dintre adulţii din statul Washington au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului.

În alte state americane precum Ohio sau California, autorităţile au oferit locuri la întreceri sportive, bilete de avion, camionete şi chiar puşti de vânătoare sau au organizat „loterii” cu sume de bani, cu burse universitare şi alte premii persoanelor care se vaccinează.

Citeste si CTP: „Omul să fie plătit să se vaccineze sau să i se dea o găină. Asta ar funcţiona pentru rata de vaccinare”

Pragul de 50% de persoane vaccinate a fost atins la 25 mai. Este vorba, mai exact, de 63,7% din populaţie. Următoarea ţintă stabilită de preşedintele Joe Biden a fost vaccinarea a 70% dintre adulţi cu cel puţin o doză de vaccin până pe 4 iulie, Ziua Naţională a Americii.

Citeste si Superstiţiile românilor şi lipsa de educaţie, principalele cauze care au dus la încetinirea campaniei de vaccinare. De ce cred sociologii că nu-și va atinge scopul campania „Ce conţine vaccinul?”