Reconstituirea naufragiului vasului Costa Concordia, într-un nou documentar National Geographic

National Geographic Channel analizează, într-un nou documentar, dezastrul în care a fost implicat pachebotul de lux Costa Concordia în luna ianuarie a acestui an. Cu peste 4200 de pasageri la bord, vasul a naufragiat pe coasta de vest a Italiei, accidentul soldându-se cu 17 morţi, peste 60 de răniti şi 15 dispăruţi.

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 16:33

Având premiera miercuri, 29 februarie, de la 22:00, documentarul COSTA CONCORDIA prezintă mărturiile pasagerilor, ale membrilor echipajului şi ale Gărzii de Coastă. Materialele video prezentate pentru prima oară  şi grafica computerizată vor contribui la reconstituirea naufragiului.

Documentarul realizează o paralelă între naufragiul vasului Costa Concordia şi cel al Titanicului pentru a explica motivele tragediei şi pentru a vedea dacă dezastrul putea fi prevenit în vreun fel.

Vasul de croaziera Costa Concordia a naufragiat pe 13 ianuarie 2012 după ce s-a apropiat prea mult de ţărmul Italiei şi s-a lovit de stânci, impact ce a produs o spărtura lungă de aproape 50 m şi a dus la scufundarea vasului.