RECORD: 14.000 de şoferi au fost amendaţi în acest sfârşit de săptămână

În perioada 15 iunie - 17 iunie 2012, peste 4.600 de pietoni au fost depistaţi de poliţişti în timp ce au traversat strada prin loc necorespunzător. De asemenea, poliţiştii au aplicat 915 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 09:02
RECORD: 14.000 de şoferi au fost amendaţi în acest sfârşit de săptămână

Ca urmare a acţiunii desfăşurate de poliţiştii rutieri, în această perioadă nu au avut loc evenimente rutiere pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 5 accidente.

În perioada 15 iunie – 17 iunie 2012, sub directa coordonare a Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., peste 3.200 de poliţişti rutieri au acţionat în trafic, având ca principală misiune prevenirea evenimentelor rutiere generate de neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător, precum şi de nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

În acest weekend, poliţiştii au aplicat 14.411 de sancţiuni contravenţionale pentru diferite nereguli la regimul rutier, dintre care 4.603 pietonilor care au traversat prin loc nepermis şi 915 conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, fiind totodată aplicată şi sancţiunea complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.

Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie grave produse în perioada 15.06 – 17.06.2012 relevă faptul că, pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, nu s-au produs evenimente rutiere, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut, când au fost înregistrate 5 accidente, în urma cărora a rezultat decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 5.