Record de alcoolemie al unui şofer din Vaslui. Poliţiştii au fost atât de şocaţi încât i-au făcut două teste!

Un conducător auto din Vaslui a fost oprit de un echipaj de la Brigada Rutieră pentru un control de rutină. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au descoperit câtă alcoolemie avea bărbatul în sânge.

26 iun. 2020, 16:56
Record de alcoolemie al unui şofer din Vaslui. Poliţiştii au fost atât de şocaţi încât i-au făcut două teste!

Șoferul care s-a urcat la volan a fost prins cu o alcoolemie de 4,26 la mie. Agenților nu le-a venit să creadă, motiv pentru care l-au mai supus pe bărbat la încă o testare cu etilotestul. de data aceasta, oamenii legii l-au testat și cu aparatul alcooltest, în cadrul căruia a apărut o valoare de 2,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor și asta pentru că această valoare este extrem de ridicată și, în mod obișnuit, aceasta indică, de fapt, existența unei come alcoolice.

Şofer de 61 de ani, depistat cu o alcoolemie record. Medicii au fost şocaţi că a supravieţuit: Este oarecum imposibil

Conducătorul auto în cauză este din Gugești și are 43 de ani. Polițiștii l-au întrebat cum de mai reușește să stea în picioare și, mai ales să reușească să conducă, în această stare. Șoferul însă le-a transmis agenților că a văzut foarte bine drumul, cât și semnele de circulație!

Pentru gestul său inconștient, vasluianul are acum dosar penal. Polițiștii i-au reținut, de asemenea, și permisul de conducere pentru o perioadă îndelungată de timp, arată reprezentanții Poliției.

Potrivit legii, o alcoolemie de până la 0,04mg/litru alcool în aerul expirat se sancționează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni. Tot ce este egal sau depășește 0,04 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), se pedepsește cu amendă penală sau cu închisoare de la 1 la 5 ani.