RECORD de călători la metrou marţi, 17 ianuarie 2017. Câţi oameni au intrat în subteran în acea zi

Vârful de trafic al metroului bucureştean s-a înregistrat marţi, 17 ianuarie 2017. 721.000 de călători au intrat în subteran în acea zi, ceea ce înseamnă cu peste 100.000 de oameni mai mult faţă de media zilnică. Cea mai aglomerată magistrală a Metrorex este cea care leagă Pipera de Berceni.

19 ian. 2017, 17:38
RECORD de călători la metrou marţi, 17 ianuarie 2017. Câţi oameni au intrat în subteran în acea zi

„Numărul de călători a crescut cu 5-10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care elevii nu au mers la şcoală. Am avut pe 17 ianuarie un trafic de 721.000 de călători. Noi la momentul actual funcţionăm la capacitate maximă, cu 65 de trenuri”, a declarat Marin Aldea, directorul general al Metrorex, citat de digi24.ro. 

Cu ochiii pe camerele de supraveghere, dispecerii dirijează trenurile după numărul de oameni care aşteaptă în staţii. În orele de vârf, angajaţii metroului, ajutaţi de poliţişti şi jandarmi, încearcă să facă ordine prin mulţime. Aproape 20 de jandarmi, poliţişti, angajaţi ai metroului şi agenţi de pază formează un cordon uman care separă fluxurile de călători. Astfel, le lasă loc să iasă şi celor care coboară din trenuri.

În staţii sunt făcute periodic anunţuri: „Stimaţi călători, pentru evitarea supraaglomerării, vă rugăm să nu staţionaţi la capetele peroanelor şi în zonele de acces.”

„Am ajuns să circulăm pe Magistrala 2 la un interval de 2-3 minute care este maximum tehnic posibil. La capetele de linii, la Berceni şi la Pipera, trenurile nu pot întoarce într-un interval mai mic de 2 minute şi jumătate”, a comentat Marin Aldea, directorul Metrorex.  

Metrourile NU vor mai intra în acelaşi timp în staţii la Unirii, Victoriei şi Dristor. DE CE a luat Metrorex această decizie

Metrorex anunţă că în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalele cu vârf de trafic (7:00 – 9:00; 17:00 – 19:00), pe toate magistralele de metrou, circulă numărul maxim de trenuri. Detalii, aici. 

Peste 4 ani, în urma unor lucrări de reabilitare a celor 18 kilometri de şină dintre Pipera şi Berceni şi a sistemului care monitorizează traficul, trenurile vor putea pleca din staţii la fiecare 90 de secunde.

Citeşte şi Metrorex cumpără carduri contactless pentru noul sistem de acces la metrou. Se va intra din nou şi cu cardurile RATB