Record de decese din cauza COVID-19 în Germania. Numărul cazurilor mortale, aproape dublu

Germania a raportat în ultimele 24 de ore cel mai mare număr de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei. Recordul negativ a fost atins chiar în ziua în care au intrat în vigoare noile restricţii impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

16 dec. 2020, 10:38
Record de decese din cauza COVID-19 în Germania. Numărul cazurilor mortale, aproape dublu
Simptomele Covid-19 care necesită atenţie maximă

Record de decese din cauza COVID-19 în Germania. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate nu mai puţin de 952 de decese, conform datelor Institutului „Robert Koch”.

Vârful anterior a fost raportat vinerea trecută, când autorităţile germane au anunţat 598 de decese din cauza noului coronavirus, notează News.ro.

Record de decese din cauza COVID-19 în Germania. Restricţiile anunţate de Angela Merkel pentru a ţine sub control pandemia

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat duminică introducerea unor noi restricţii, pentru a limita răspândirea COVID-19.

Şcolile şi activităţile economice neesenţiale sunt închise între 16 decembrie şi 10 ianuarie 2021. Vor rămâne deschise doar supermarketurile, farmaciile şi băncile.

Vânzarea de artificii va fi interzisă de sărbători.

Citeşte şi: Germania intră în lockdown. Marile magazine s-ar putea închide până pe 10 ianuarie

Germania cere închiderea staţiunilor de schi

Germania cere închiderea staţiunilor de schi din statele alpine pentru a combate răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. Va fi greu de găsit, însă, un acord cu Austria, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

„Sezonul de schi se apropie. Vom încerca să ne coordonăm în Europa în ce priveşte o posibilă închidere a tuturor staţiunilor de schi. Din păcate, auzind declaraţiile din Austria, se pare că nu va fi prea uşor, dar vom încerca din nou”, a declarat Angela Merkel în Parlamentul german, conform Agerpres.

În „primul val” de coronavirus de la începutul acestui an, se consideră că mulţi germani s-au infectat în staţiunea de schi Ischgl din Austria.

În octombrie, Germania a emis avertismente de călătorie în privinţa regiunilor de schi din Austria, Italia şi Elveţia.

Atât Germania, cât şi Austria, Italia şi Franţa au ordonat ca şi pârtiile de la cele mai mari altitudini să rămână închise, deocamdată, în speranţa ca toate staţiunile să poată beneficia apoi din plin de sezonul de vârf – dacă rata infecţiilor va scădea, notează sursa citată.

De la depistarea primului caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în Germania au fost înregistrate 1,39 de milioane de cazuri şi 23.544 de decese.

Citeşte şi: Ea este doctoriţa ucisă în Germania cu sânge rece de fostul iubit. Elena avea doar 35 de ani şi toata viaţa visase să fie medic