Record de morţi de coronavirus în SUA, după şase luni. Coronavirusul a ucis peste 2.500 de americani în ultimele 24 de ore

SUA au anunțat în ultimul bilanț peste 2.500 de morţi din cauza coronavirusului în 24 de ore, un record de la sfârşitul lui aprilie, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins.

02 dec. 2020, 08:26
Record de morţi de coronavirus în SUA, după şase luni. Coronavirusul a ucis peste 2.500 de americani în ultimele 24 de ore

SUA a înregistrat în ultimele 24 de ore mai mult de 180.000 de noi cazuri de COVID-19, potrivit bilanţului anunţat la ora locală 20.30 (03.30, ora României). Totodată, s-a înregistrat un record de morţi. Ultima dată când numărul deceselor cotidiene l-a depăşit pe cel înregistrat marţi, care se ridică la 2.562 de decese, a fost la sfârşitul lui aprilie, în punctul de maxim al primului val al pandemiei, care în realitate nu s-a diminuat în ţară.

Numărul persoanelor spitalizate a atins 99.000 marţi, un record de la începutul pandemiei, potrivit Covid Tracking Project, citat de CNN. Situaţia este extrem de îngrijorătoare în mai multe state din Midwest, ca Indiana sau Dakota de Sud.

La câteva zile după Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei), experţii se tem că voiajul întreprins de milioane de americani pentru a marca această mare sărbătoare familială împreună cu cei apropiaţi va provoca „un val care se va adăuga valului actual”, potrivit cuvintelor imunologului Anthony Fauci.

Citeşte şi SUA declanşează Operaţiunea Warp Speed. Toţi americani care vor dori vor fi vaccinaţi anti-Covid până în luna iunie

Numărul de noi contaminări se menţine pentru moment la un nivel similar – foarte ridicat – celui înregistrat în ultimele săptămâni.

Pragul de 2.000 de morţi într-o zi, care era frecvent depăşit în primăvară, a fost atins de mai multe ori în ultimele două săptămâni. Un record de morţi al pandemiei s-a înregistrat pe 21 aprilie, cu 2.744 de decese în 24 de ore.

Statele Unite, care sunt ţara cea mai lovită de pandemie în cifre absolute, înregistrează în total 13,7 milioane de cazuri şi 270.450 de morţi.