SUA declanşează Operaţiunea Warp Speed. Toţi americani care vor dori vor fi vaccinaţi anti-Covid până în luna iunie

Generalul locotenent Paul Ostrowski, directorul de aprovizionare, producție și distribuție pentru Operațiunea Warp Speed, spune că toţi americanii care vor solicita acest lucru vor fi vaccinaţi împotriva noului coronavirus în prima jumătate a anului viitor.

01 dec. 2020, 12:17
SUA declanşează Operaţiunea Warp Speed. Toţi americani care vor dori vor fi vaccinaţi anti-Covid până în luna iunie

Întrebat despre așteptările sale cu privire la câți americani vor fi vaccinaţi anti-Covid până în luna iunie, Paul Ostrowski a răspuns foarte optimist: „Sută la sută acei americani vor fi vacccinaţi. Vom avea doze suficiente de vaccin până în acel moment. Cu mult înainte de această dată vom avea disponibile deja 300 de milioane de doze„.

Despre vaccinuri: Compania farmaceutică i-a solicitat luni Agenţiei SUA pentru Alimente și Medicamente autorizarea vaccinului său Covid-19. Moderna devine a doua companie care solicită autorizația FDA de urgență, pentru un vaccin coronavirus, după Pfizer, care aplicase pe 20 noiembrie, cu studii care arată o eficacitate similară a vaccinului.

Citeşte şi China i-a oferit un vaccin experimental lui Kim Jong Un. S-a injectat dictatorul împotriva Covid?

FDA este programată să se întâlnească cu Comitetul său consultativ privind vaccinurile și produsele biologice conexe pe 10 decembrie pentru a studia cererea Pfizer și pe 17 decembrie pentru a studia cererea Moderna.

Ministrul american al sănătății Alex Azar a declarat că vaccinul Pfizer ar putea fi autorizat și distribuit în câteva zile după ședința experților programată pentru 10 decembrie.

De altfel, oficiali guvernamentali americani anunțaseră că oamenii ar putea fi vaccinaţi anti-Covid. „Încă dinainte de Sărbători am putea avea aceste două vaccinuri pe piaţă şi primii oameni cărora să le fie administrate„, a spus Azar în timpul unui interviu acordat pentru CBS This Morning şi citat de CNN.

Moderna anunţă că vaccinul său previne 100% cazuri grave de îmbolnăvire de Covid-19. „Credem că avem un vaccin foarte eficient. Acum avem datele să dovedim acest lucru„, a declarat într-o conferinţă medicul-şef al Moderna, dr. Tal Zaks. „Ne aşteptăm să jucăm un rol major în redresarea după această pandemie„, a apeciat el.