Record de şpagă în Sălaj: Un medic a luat mită de 125 de ori în doar 11 zile

Record de şpăgi în Sălaj. Un medic a luat mită de 125 de ori în numai 11 zile. În schimbul banilor, doctorul îi ajuta pe oameni să primească pensie de boală chiar dacă nu aveau acest drept.

17 ian. 2014, 13:23
Record de şpagă în Sălaj: Un medic a luat mită de 125 de ori în doar 11 zile

Medicul Sorin Mircea Paşca, în vârstă de 46 de ani, expert în cadrul Oficiului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din subordinea Casei Judeţene de Pensii Sălaj, primea diverse sume de bani pentru a întocmai dosare care conţineau informaţii neadevărate, dar şi în cazul în care trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile corect, potrivit adevarul.ro.

„Frecvenţa era foarte mare. Într-o perioadă de 11 zile, au fost probate 125 de cazuri de luare de mită, dintre care şase doar în cursul zilei de miercuri, 15 ianuarie. Practic, lua bani de la aproape toţi cei care intrau în cabinet”, a declarat procurorul de caz, Bogdan Chiş.

Sumele luate ca mită erau între 100 de lei şi 100 de euro.

Medicul a fost prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, însă magistraţii au respins cererea procurorilor. El va fi cercetat în continuare în stare de libertate.