RECORD de TEMPERATURĂ: Cea mai călduroasă dimineaţă de 19 ianuarie DIN ISTORIE

Un nou record de temperatură. Dimineaţa zilei de 19 ianuarie 2014 a fost cea mai caldă dimineaţă din istorie, informează România TV.

19 ian. 2014, 08:09
RECORD de TEMPERATURĂ: Cea mai călduroasă dimineaţă de 19 ianuarie DIN ISTORIE

Duminică dimineaţă a fost cea mai caldă dimineaţă de 19 ianuarie din istorie pentru mai multe localităţi din partea de vest-nord şi centru a ţării. Este vorba despre minime de 13 grade în sudul Banatului, la Oraviţa, 12 grade s-au înregistrat duminică dimineaţă şi la Reşiţa. Temperaturi destul de ridicate au fost şi la Oradea, unde mercurul în termometre în cursul nopţii nu a coborât sub 9 grade.

Aceste valori reprezintă temperaturi mai ridicate cu până la 17 grade faţă de ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal într-o dimineaţă de 19 ianuarie.

Citeşte şi Cea mai caldă zi de Bobotează: 10,8 grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc

Destul de cald va fi şi pe parcursul zilei de duminică. Valorile termice aşteptate duminică sunt de până la 16 grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în Banat.

Destul de cald a fost şi la munte. La ora 9.00, la Păltiniş, s-au înregistrat 4 grade, iar în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică temperatura nu a coborât sub 3 grade, ceea ce reprezintă o valoare record şi pentru zona de munte.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile