RECORD DE TEMPERATURĂ în luna aprilie. Câte grade s-au înregistrat pe LITORAL

În ziua de Florii, la Constanţa s-au înregistrat 30 de grade, temperatură nemaiîntâlnită la această dată, în oraşul de pe malul mării. Mii de turişti şi-au petrecut sfârşitul de săptămână pe litoral şi au profitat de vremea bună.

28 apr. 2013, 15:36
RECORD DE TEMPERATURĂ în luna aprilie. Câte grade s-au înregistrat pe LITORAL

„Dacă comparăm temperatura înregistrată duminică, cu ceea ce ar fi normal pentru această perioadă, adică 15 grade versus 30 de grade, putem să ne dăm seamă cât de cald a fost în ziua de Florii pe litoral. Este un record pentru data de 28 aprilie. Precedentul record a fost cu trei grade mai mic„, a declarat la România TV meteorologul Silviu Grigore.

Nici sâmbătă temperaturile nu au fost mai coborâte. „Au fost 33 de grade la Giurgiu, unde, de asemenea, au fost doborâte recordurile termice ale zilei de 27 aprilie în mai multe regiuni”, a mai spus specialistul.

VEZI ŞI: Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşte

Vremea va continua să fie deosebit de caldă, cel puţin până la jumătatea săptămânii viitoare.Luni, maximele vor ajunge la 31 de grade în sudul tarii, iar marţi, valul de căldură se va intensifica astfel încât vor fi 33 de grade în sudul Banatului, adică mai avem un pas pâna la pragul caniculei. 35 de grade este pragul caniculei”, a precizat meteorologul Silviu Grigore.

CITEŞTE ŞI: PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

În zilele care vor urma, se va depăşi pragul zilelor tropicale. „Această perioada caldă se extinde pe durata a mai multor zile. Este vorba despre o perioadă persistenta cu valori de peste 25 de grade, chiar 30 de grade. 25 de grade este pragul termic al zilelor de vară, iar 30 de grade este pragul termic al unor zile tropicale. Aceste valori le putem integra foarte bine în luna iulie din punct de vedere climatologic„, a conchis specialistul.