RECORD de temperatură în România. S-a înregistrat cea mai CALDĂ DIMINEAŢĂ de 24 decembrie

În unele localităţi din ţară, miercuri s-a înregistrat cea mai caldă dimineaţă de 24 decembrie, informează România TV. De altfel, temperaturile urcă în Ajunul Crăciunului până la 20 de grade Celsius.

24 dec. 2014, 07:47
RECORD de temperatură în România. S-a înregistrat cea mai CALDĂ DIMINEAŢĂ de 24 decembrie

Miercuri dimineaţa, în unele localităţi, atât din partea de sud şi de est a ţării la nivel izolat, cât şi în zona Transilvaniei, s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime pentru o dată de 24 decembrie. Astfel, la ora 9.00, cea mai ridicată temperatură s-a înregistrat în Mahmudia, judeţul Tulcea, unde au fost 11,3 grade Celsius. În Bârlad au fost 8,5 grade, în Botoşani 8,9 grade, în Mangalia 8,5 grade, iar în Calafat au fost 9,3 grade Celsius.

Vremea va continua să se păstreze caldă şi pe parcursul zilei de miercuri, iar amiaza va veni cu temperaturi de 20 de grade Celsius în Dealurile Olteniei şi ale Munteniei, ceea ce va reprezenta un record pentru cele mai ridicate temperaturi maxime.

Începând de vineri, însă, mercurul din termometre va scădea sau se va opri la temperaturi mai mici cu peste 10 grade. Această schimbare va veni şi cu apariţia precipitaţiilor, la început sub formă de ploaie, apoi treptat lapoviţă pentru ca sâmbătă şi duminică să predomine ninsorile, ninsori ce vor fi prezente atât în zona de munte, cât şi în zona de est ţării.

Citeşte şi CRĂCIUN 2014. Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii în Ajunul Crăciunului

PROGNOZA METEO. Miercuri va fi vreme predominant frumoasă şi mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în aproape toată ţara, cu temperaturi la amiază de la 4 grade în Transilvania şi 18….19 grade în dealurile Olteniei şi Munteniei. Cerul se anunţă aproape senin şi doar trecător, în primele ore din zi, în nordul Carpaţilor Orientali încă sunt înnorări şi, posibil, precipitaţii slabe mixte. Şi tot la munte vântul încă suflă alert, în timp ce în Câmpia de Vest ziua începe cu puţină ceaţă.

VREMEA IN BUCURESTI. În Bucureşti, miercuri va fi o zi frumoasă şi mult mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii decembrie, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, în loc de numai 2, cât ar fi normal. Soarele este prezent toată ziua, vântul nu se agită excesiv, va fi o adevărată zi de primavară.

PROGNOZA METEO. Joi, în ziua de Crăciun, deşi temperaturile mai scad puţin, vremea rămâne în continuare mult mai caldă decât ar fi normal la această dată, în special în regiunile extracarpatice, cu maxime la scara întregii ţări de la 4 grade în Transilvania până la 14 grade în sudul ţării. Iar în vest, centru, nord şi nord-est cerul se înnorează şi, îndeosebi spre seara şi în noaptea următoare, pe alocuri cad precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie şi trecător, spre dimineaţă, lapoviţe sau fulguieli. În sud şi sud-est, va fi o zi însorită, iar vântul doar pe crestele înalte de munte încă sufla agitat, în rest rămâne potolit.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Şi în Capitală, de Crăciun, vremea va fi în continuare deosebit de caldă, deşi temperatura aerului va scădea uşor faţă de ziua precedentă, la amiaza vor fi totuşi aproximativ 13 grade, cu 10 deci mai mult decât ar fi normal. Iar ziua se anunţă însorită, cu vânt domol şi fără precipitaţii.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile