Record de traseism politic în România: un politician a trecut în 6 luni prin USR, ALDE, Pro România, PSD şi a fost şi independent

Un politician tânăr din Brașov, Dragoș Tohănean, bate toate recordurile în materie de traseism: în doar șase luni a trecut prin patru partide, figurând o scurtă perioadă și drept independent.

04 dec. 2020, 22:27
Record de traseism politic în România: un politician a trecut în 6 luni prin USR, ALDE, Pro România, PSD şi a fost şi independent

Record de traseism în politica românească. PSD Brașov a anunțat în data de 30 noiembrie că au intrat peste 100 de membri ai ALDE în filiala locală. Printre noii membri PSD Brașov se numără și Dragoș Tohănean, un tânăr care în urmă cu jumătate de an se afla la USR și voia să candideze la alegerile locale din partea formațiunii politice, anunţă Newsweek.

Până pe 23 iunie 2020, promova intens acțiunile USR PLUS și pe colegii săi candidați. Apoi, pe 26 iunie a anunțat că devine independent. Independența lui Dragoș Tohănean a durat foarte puțin, în data de 18 august acesta regăsindu-se pe lista de candidați ALDE pentru Consiliul Local Brașov.

Record de traseism. Patru partide şi o perioadă ca independent în doar 6 luni

Mai apoi, când ALDE a fuzionat cu Pro România, Dragoș Tohănean a devenit și el membru al partidului condus de Victor Ponta. Se afla pe lista Pro România pentru Camera Deputaților. Pe 30 noiembrie, deși era pe listele de candidați și campania electorală era în toi, Dragoș Tohănean a plecat și din Pro România și s-a înscris în PSD.

Citeşte şi: Preşedintele Grupului Socialist cere partidelor de dreapta din România să înceteze folosirea sintagmei „ciuma roşie”