Record greu de depăşit la alegerile din India. Un bărbat a obţinut un singur vot, deşi familia sa numără 12 membri

Un bărbat din statul Gujarat, India, care a candidat pentru un post decizional în satul său în timpul alegerilor locale de luna trecută a izbucnit în lacrimi după numărătoarea voturilor, când a văzut că primise doar un vot, în ciuda faptului că familia lui numără cel puțin 12 membri cu drept de vot.

14 ian. 2022, 18:43
Record greu de depăşit la alegerile din India. Un bărbat a obţinut un singur vot, deşi familia sa numără 12 membri

Santosh Halpati a candidat pentru o funcție de conducere în satul Chharwala din districtul Vapi, India, și, deși nu se aștepta cu adevărat să câștige, cu siguranță nu se aștepta să primească un singur vot, şi acela al său.

Bărbatul pur și simplu a căzut jos și a început să plângă lângă biroul electoral când a primit vestea, spunându-le reporterilor că avea 12 membri apropiați ai familiei pe care se baza, însă aceștia fie nu au venit la vot, fie au ales să voteze pentru altcineva.

„Alegeri o să mai fie… Dar eu am primit un singur vot… nici măcar familia mea nu m-a votat”, a declarat el pentru presa indiană, citată de Digi24.

Un caz similar s-a înregistrat în urmă cu câțiva ani, când un candidat independent din statul indian Punjab a izbucnit în plâns în timp ce îi spunea unui reporter că a primit doar 5 voturi, în ciuda faptului că avea 9 membri ai familiei cu drept de vot.

Cazul lui Santosh este chiar mai dureros, pentru că el nu a primit nici măcar un vot în afară de al său, deși susține că mai multe persoane l-au asigurat că vor ștampila numele lui.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri despre petrecerile din lockdown ale lui Boris Johnson. Dezmăţ la guvern în plin doliu naţional, cu o zi înainte de funeraliile Prinţului Philip