Evenimentul anului. RECORD MONDIAL DE VITEZĂ pe Transfăgărăşan

Speed World Record, pe Transfăgarășan. Si nu cu orice automobil, ci cu un Ferrari 458 Italia. Președintele Ferrari Club Passione Rossa, Fabio Barone, va încerca să stabilească pe acest traseu un prim record mondial de viteză, pe 3 august 2015.

30 iul. 2015, 15:25
Evenimentul anului. RECORD MONDIAL DE VITEZĂ pe Transfăgărăşan

„De la primele teste făcute în România pot să confirm că Transfăgărăşan este într-adevăr cea mai frumoasă şosea din lume”, a afirmat Fabio Barone pentru Ora de Sibiu.

„Cu toate că are peste 90 de km, noi am ales partea din traseu cu vedere panoramică, care va fi închisă traficului graţie colaborării cu instituţile româneşti, şi vom parcurge traseul ales în cel mai scurt timp posibil în prezenţa cronometrorilor oficiali Tag Heuer. Va fi o experienţă unică: în timp ce exploram traseul, la ieşirea din tunel, în mod complet surprinzător, m-am regăsit conducând printre nori. M-am simţit pe autodromul lui Dumnezeu”, a mai spus Fabio Barone, președintele Ferrari Club Passione Rossa, după prima sa vizită în România.

Mașina pe care o va conduce Fabio Barone va fi personalizată special pentru acest eveniment, cu logo-ul de promovare turistică al României. Evenimentul de stabilire a recordului mondial va fi şi subiectul unui documentar.

Evenimentul va începe luni, 3 august de la ora 09:00, prin deschiderea „box-ului” pentru primirea oaspetilor și a presei, amenajat la punctul de pornire al cursei automobilistice, zona Bâlea Cascadă. În jurul orei 10:30, și în funcție de condițiile meteorologice, este prevazută tentativa de stabilire a recordului de viteză pe Transfăgarășan, pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac.