Record negativ în Parlament: Nouă ore de şedinţe în plen, nicio lege votată

Un om obişnuit lucrează opt ore într-o zi. Parlamentarii nu sunt însă oameni obişnuiţi. Cel puţin nu cu munca, după cum arată datele înregistrate în luna martie, când deputaţii au petrecut doar opt ore în plen, iar senatorii doar o oră. Şi asta fără să reuşească să voteze vreo lege.

RomaniaTV.net
18 mart. 2012, 13:35
Record negativ în Parlament: Nouă ore de şedinţe în plen, nicio lege votată

Parlamentul bate noi recorduri negative. Cum opoziția se află în continuare în grevă parlamentară, iar aleșii puterii vin cu greu la serviciu, în luna martie nicio lege nu a fost adoptată în Senat și Camera Deputaților. De la 1 martie și până acum deputații au petrecut aproximativ opt ore la dezbateri în plen, în timp ce senatorii au lucrat mai puțin de o oră.

Greva opoziției și absenții puterii împiedică Parlamentul să funcționeze. Ședințele în care se dezbat legile importante pentru buna funcționare a statului se desfășoară, la Camera Deputaților, cu mai puțin de jumătate dintre aleși în bănci.

Cu chiu, cu vai, deputații au reușit să strângă, într-o jumătate de lună, aproximativ 8 ore de muncă în plen. Nu au reușit să voteze însă nicio lege.

La Senat, situația este și mai dificilă. Ședințele de plen nu se pot ține fără 68 de aleși la serviciu. În martie, acest lucru s-a întâmplat doar o singură dată, preț de o oră.

Absenteismul din Parlament nu afectează numai lucrările în plen, ci şi munca de la comisii, unde legile nu pot fi dezbătute şi corectate în amănunt.