RECORD. O comună din România are rata de infectare de 22 de cazuri la mia de locuitori

Comuna Dioști dn județul Dolj a depășit rata de infectare de 22 de cazuri la mia de locuitori. Autoritățile locale au decis închiderea localurilor, intrarea în scenariul roșu al școlilor și purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile deschise.

RomaniaTV.net
07 nov. 2020, 06:46
RECORD. O comună din România are rata de infectare de 22 de cazuri la mia de locuitori

Miercuri, rata de infectare în Dioști ajunsese la 21,69 la mia de locuitori. Primarul comunei susține că acest număr record este cauzat de centrele pentru persoanele cu handicap.

Citește și: Raed Arafat anunţă şi alte restricţii: „Dacă vor creşte cazurile, se pot propune alte categorii de măsuri, nu neapărat lockdown”

”Se datorează numărului mare de teste care se fac din 14 în 14 zile, la cele trei centre pentru îngrijirea persoanelor cu handicap din comună. Majoritatea cazurilor de coronavirus din Dioști sunt, așadar, din rândul celor din centre, personal angajat și rezidenți. Se fac, repet, foarte multe teste. Cei depistați pozitiv au stat în izolare, apoi revin la muncă. Nu am avut focare familiale, doar pe cei din rândul angajaților din aceste centre de recuperare” , a declarat primarul.

”La nivelul acestei localități incidența ridicată este cauzată și de depistarea cu noul coronavirus a mai multor persoane care lucrează, dar și beneficiază de protecție socială în instituții aflate în subordinea DGSAPC Dolj.” , a declarat Anca Ochianu, purtător de cuvânt la Prefectura Dolj

Populația comunei Dioști este de 2.800 de locuitori.