Record românesc pe Marea Neagră. 1.200 km parcurşi în 11 zile, într-o barcă cu vâsle

O echipă formată din temerari români a stabilit un nou record mondial de viteză la traversarea Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle, 11 zile și 6 ore, a anunțat, miercuri, pe Facebook, unul dintre participanți, Andrei Roșu.

28 iun. 2017, 12:34
Record românesc pe Marea Neagră. 1.200 km parcurşi în 11 zile, într-o barcă cu vâsle

Vechiul record era de 29 de zile.

Atlantic4, prima echipă românească ce va traversa Oceanul Atlantic vâslind, a pornit vineri 16 iunie, din portul Marina Limanu și a vâslit neîntrerupt aproximativ 1.200 km, până la Batumi (Georgia).

Scopul echipei, formată din Andrei Roșu, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu, Marius Alexe și Alexandru Dumbravă, a fost acela de a se antrena pentru cea mai dură cursă de canotaj din lume — „Talisker Whisky Atlantic Challenge” — ce va avea loc în decembrie 2017.

Echipa de români a aplicat la Guinness World Records pentru tentativa de a doborî recordul mondial de traversare a Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle și așteaptă validarea performanței. Performerii vor reveni în țară în noaptea de joi spre vineri.

Traversarea Mării Negre constituie o etapă foarte importantă din pregătirea echipei pentru provocarea Atlantic Challenge — aceea de a traversa Oceanul Atlantic vâslind — și va fi făcută în aceeași barcă cu vâsle ce va fi folosită și în marea cursă pentru care se antrenează.

Echipa Atlantic4 a concurat și pentru împlinirea unei cauze sociale: completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunații Copăceni, destinat copiilor diagnosticați cu boli rare sau incurabile.

„Talisker Whisky Atlantic Challenge” constă în traversarea Oceanului Atlantic cu o barcă cu vâsle, pe distanța de 5.000 de km, între La Gomera (Insulele Canare) și Antigua, și va avea startul oficial pe 12 decembrie 2017.