Record sumbru în Anglia: 758 de morţi de Covid-19 într-o singură zi. Boris Johnson se află într-o stare stabilă

Situaţia devine tot mai gravă în Marea Britanie, care anunţă din ce în ce mai multe decese într-o singură zi. 758 în Anglia, 74 in Scoţia, 19 Ţara Galilor şi 3 în Irlanda de Nord.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 13:01

Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de orei 786 noi decese, cu un total care urcă la peste 6.000 de morți, scrie AFP.

Este vorba de un nou trist record.

În total, 6.159 de pacienți au murit în spitale după ce au fost testați pozitiv la Covid-19.

213.181 persoane au fost testate pentru Covid-19 iar 55.242 teste s-au dovedit pozitive.

Boris Johnson se află într-o stare stabilă, primeşte un tratament standard cu oxigen

Starea sănătăţii premierului britanic Boris Johnson, internat la terapie intensivă după ce a contractat noul coronavirus, a rămas stabilă în noaptea de luni spre marţi, iar liderul conservator îşi păstrează un moral bun, relatează Reuters.

„Starea premierului a rămas stabilă de ieri şi până azi şi se află într-o dispoziţie bună”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al şefului Guvernului. Boris Johnson „primeşte un tratament standard cu oxigen şi respiră fără nicio asistenţă”, a precizat el.

„El nu a avut nevoie de o asistenţă respiratorie mecanică şi nici de o asistenţă respiratotie noninvazivă”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

După mai bine de zece zile de febră mare şi de tuse persistentă, liderul britanic a fost internat duminică seara la Spitalul St. Thomas din Londra.

Peste 2000 de decese şi în Belgia

Belgia, o ţară cu o populaţie de 11,4 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent peste 2.000 de decese provocate de noul coronavirus, după anunţarea a 162 de morţi în ultimele 24 de ore, a informat marţi un purtător de cuvânt al guvernului, potrivit DPA.

Cu toate acestea, numărul de persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus şi spitalizate din cauza COVID-19, boala respiratorie cauzată de virus, este în scădere, a subliniat purtătorul de cuvânt responsabil pentru răspunsul la acest focar, Emmanuel Andre.

Un total de 1.380 de persoane fuseseră testate pozitiv luni pentru noul coronavirus şi 314 internate – aducând totalul celor spitalizaţi la 6.012 – dintre care o cincime sunt la terapie intensivă, a precizat acesta.

Luni, 171 de persoane au putut părăsi spitalul după recuperare.

Gazdă a majorităţii instituţiilor Uniunii Europene, Belgia a impus măsuri de izolare până la 19 aprilie – sfârşitul vacanţei şcolare de Paşti – alături de alte ţări europene. 

Morţi mulţi şi în Iran

Noul cronavirus a contaminat oficial 62.589 de persoane şi a ucis 3.872 de oameni în Iran – dintre care 133 în ultima zi, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului iranian al Sănătăţii, relatează Reuters.

Numărul total al cazurilor a crescut într-o zi cu 2.089, a precizat, la televiziunea de stat, Kianush Jahanpur.

În total, 3.987 de persoane se află într-o stare critică după contractarea virusului care a apărut în decembrie în China şi care s-a răspândit în peste 200 de ţări din lume.