Recorder.ro: De ce nu stau în case bucureştenii de vârsta a treia? „Eu am imunitatea beton şi nu am nicio problemă”

Virusul COVID-19 omoară în fiecare zi tot mai multe persoane, în special cele de vârsta a treia. Cu toate acestea, măsurile impuse la nivel național nu sunt luate în seamă de categoria de vârstă cea mai afectată de coronavirus.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 14:31
Recorder.ro: De ce nu stau în case bucureştenii de vârsta a treia? „Eu am imunitatea beton şi nu am nicio problemă”

În plină pandemie, magazinele, parcurile și străzile sunt pline de persoane de vârsta a treia care au nevoie să ajungă la bancă, la Casa de Pensii, la medic sau la spital, fără să conștientizeze riscul la care se expun.

Citește și: Trei români au murit ca urmare a infectării cu COVID-19 în Italia. Anunţ de ultima oră al MAE

Cei de la Recorder.ro au realizat un reportaj în care intervievează mai multe persoane de vârsta a treia și explicația acestora.

”Am fost la poștă de-am luat un talon de pensie, neapărat, că îmi trebuie la spital. Trebuia să ies afară, că nu se dă decât personal” , este explicația unei femei. 

”Eu nu am ieșit de miercuri din casă și nu ieșeam nici acum, dar am avut treabă la bancă” , explică o altă femeie.

Cu toate că autoritățile și mass-media informează zilnic în legătură cu măsurile care trebuie adoptate de fiecare cetățean, se pare că acestea nu ajung la urechile tuturor. Distanța socială și purtarea măștilor corespunzător sunt reguli care ar trebuie încălcate, din punctul de vedere al unor persoane.

”Eu sunt un optimist rațional și trag nădejde că, până la Paște, lucrurile se vor rezolva. Eu am imunitatea beton și nu am nicio problemă” , susține o altă femeie.

Multe persoane consideră că este vorba despre teorii conspiraționale și nu au încredere în mesajele autorităților

”Da mă, dar asta e ordine internațională. Nu-i făcută de noi, noi suntem mici pe lângă. Pleacă de undeva. Știi cum era bancul ăla cu chinezii: Ferească Dumnezeu să învețe chinezii să mănânce cu furculița, că murim de foame toată omenirea” , susține un bărbat.

”Și asta tot de om este făcută, virusul ăsta. Tot de om e făcut, că așa am înțeles, c-ar fi un laborator acolo care produce viruși, chiar în localitatea aia unde au apărut prima dată” , susține un alt bărbat.