Recorduri de decese cauzate de Covid în ultimele 24 de ore în Bulgaria şi Ucraina. Carantina revine în China

Bulgaria a raportat, marţi, un număr record de decese și de infectări cu Covid, în contextul în care al patrulea val al pandemiei supune unor provocări imense sistemul de sănătate din ţara cu cea mai mică rată a vaccinării din Uniunea Europeană, relatează Reuters.

26 oct. 2021, 11:39
Recorduri de decese cauzate de Covid în ultimele 24 de ore în Bulgaria şi Ucraina. Carantina revine în China

Numărul noilor cazuri de COVID-19 a fost de 5.863 în ultimele 24 de ore, perioadă în care 243 de persoane au decedat din cauza coronavirusului. Până în prezent 23.316 oameni au murit în Bulgaria din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus.

În faţa creşterii numărului de infectări, ţara cu o populaţie de 7 milioane de locuitori a introdus obligativitatea certificatului sanitar pentru accesul în majoritatea locurilor publice închise.

Cât durează imunitatea obținută după îmbolnăvirea de COVID. Studiu
Noile restricţii au dus la proteste şi unele partide au acuzat guvernul interimar că nu a reuşit să gestioneze criza pandemică înaintea alegerilor parlamentare anticipate stabilite pentru 14 noiembrie.

Autorităţile medicale au avertizat că ar putea fi decise restricţii mai dure pentru a limita răspândirea coronavirusului şi a reduce astfel presiunea asupra spitalelor. În spitalele bulgare erau internaţi marţi peste 7.100 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 608 în secţiile de terapie intensivă. Peste 90% dintre aceşti pacienţi nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului.

Bulgaria şi Ucraina, alături de România în topul tărilor europene cu cele mai mici rate de vaccinare

În Bulgaria doar 24% dintre adulţi sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă, în timp ce media la nivelul UE este de 74%.

La rândul său, Ucraina a raportat un număr record al deceselor cauzate de COVID-19 în interval de 24 de ore. Acest indicator a ajuns marţi la 734, faţă de precedentul record, de 614 decese, înregistrat în 22 octombrie, notează Reuters.

În ultima zi au fost consemnate 19.120 noi cazuri de COVID-19 în Ucraina. De la începutul pandemiei această ţară, cu o populaţie de aproximativ 41,5 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 2,8 milioane de cazuri, dintre care 64.936 fatale, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Trei persoane ucise şi 80 rănite în Sudan după ce armata a deschis focul asupra manifestaţiilor împotriva loviturii de stat

China plasează în carantină Lanzhou, un oraş cu patru milioane de locuitori, în urma unei creşteri a numărului îmbolnăvirilor de covid-19, cu 100 de zile înaintea JO de iarnă de la Beijing

Autorităţile chineze au plasat marţi în carantină Lanzhou (nord-vest), un oraş cu patru milioane de locuitori, din cauza unei intensificări a cazurilor de covid-19, cu 100 de zile înantea Jocurilor Olimpice (JO) de iarnă de la Beijing, relatează AFP.
China – ţara în care a apărut noul coronavirus în urmă cu aproape doi ani – a anunţat marţi 29 de contaminări cu SARS-CoV-2 de origine locală.

Majoritatea acestor cazuri au legătură cu deplasări ale unui grup de turişti contaminaţi. Acest bilanţ poate părea derizoriu în comparaţie cu cele înregistrate zilnic în alte părţi ale lumii, însă ele determină Beijingul să ia măsuri dure în contextul în care China se pregăteşte să găzduiască la Beijing JO de iarnă, începând de la 4 februarie.

La Lanzhou, toate cartierele rezidenţiale sunt supuse unei ”gestionări închise” şi unui control strict al deplasărilor, a anunţat marţi primăria oraşului.

Orice ieşire din casă este posibilă de-acum numai în vederea unor ”cumpărături  esenţiale”, un imperativ impus de pandemia covid-19, sau în vederea ”unui tratament medical de urgenţă”, au anunţat într-un comunicat autorităţile.

Beijingul este de asemenea tensionat, odată cu apropierea JO. În ultimele zile, autorităţile le-au cerut locuitorilor capitalei chineze să evite călătoriile ”neesenţaile” în afara oraşului şi marile adunări.

Orice persoană care soseşte la Beijing dintr-o regiune în care se înregistrează cazuri covid-19 este necesar să prezinte un test covid-19 negativ.

Maratonul de la Beijing a fost amânat pe termen nedeterminat. Aproximativ 30.000 de persoane urmau să ia parte, duminica viitoare, la acest maraton.


loading...