Recrutări în Armată. Tot mai mulţi tineri se înscriu ca rezervişti voluntari. Ce îi convinge să îşi apere ţara

Nu mai puţin de 900 de locuri de rezervişti voluntari au fost scoase la concurs de Ministerul Apărării Naţionale pentru cei care sunt apţi medical şi psihologic. În ultima perioadă, tot mai mulţi români se înscriu în Armată ca rezervişti voluntari şi pentru a-şi apăra ţara, unii dintre ei au renunţat la meserii care nu le pun viaţa în pericol.

20 mai 2022, 13:33
Recrutări în Armată. Tot mai mulţi tineri se înscriu ca rezervişti voluntari. Ce îi convinge să îşi apere ţara

Statul român face recrutări în Armată, pe fondul războiului din Ucraina, în desfăşurare în a 86-a zi, şi a dorinţei NATO de a consolida măsurile de apărare în statele din Flancul estic.

Printre cei care s-au înscris în Armata ca rezervişti voluntari sunt ingineri, agenţi de vânzări sau asistenţi medicali, unii întorşi din străinătate. Cu toţii fac instrucţie pentru a putea fi chemaţi la arme, la nevoie. Oamenii sunt plătiţi de Armată chiar dacă între timp profesează meseriile pentru care s-au pregătit înainte de înrolare, conform Ştirileprotv.

Viitorii rezervişti voluntari au dat confortul de casă pe disciplina cazonă. De mai bine de o lună, aproape 50 de civili, bărbaţi şi femei, se intruiesc într-o Brigadă a Forțelor Terestre de la Focșani.

Constantin Drăghici, care este asistent medical la Ambulanța-Brașov, a declarat că a vrut să experimenteze viaţa militară şi e pregătit să-şi apere ţara. După ce a trăit 17 ani în Italia, Crina Bordeiuș a ales instrucţia de front şi infanteria.

„Dacă va fi cazul voi pune mâna pe armă”, spune tânăra devenită rezervist voluntar.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 86. „În Donbas e iadul!”. Zelenski spune că scopul ruşilor este de a ucide cât mai mulţi ucraineni cu putinţă

Recrutări în Armată. Tot mai mulţi tineri se înscriu ca rezervişti voluntari. Câţi bani primesc

După un program de instruire de şase săptămâni, rezerviştii voluntari încheie cu Armata un contract pe patru ani. Aceştia primesc o primă de instalare.

Un soldat gradat ajunge să primească 1600 de lei, iar un ofițer rezervist aproape 3000 de lei. Depinde de funcția pe care o va avea și la ce armă va activa. Unii vor fi la comunicații, alții la Geniu şi vor fi pregătiți să demineze sau să mineze ținte inamice.

Nu sunt permise decât minele antitanc. Cele antipersonal sunt interzise. Stagiile de instruire presupun și mânuirea pistolului mitralieră, arma de bază a militarului român.

În baza contractului, fiecare rezervist voluntar s-a angajat ca în fiecare an dintre cei patru să participe la stagii de instruire câte 15 zile. Mai mult, trebuie să se prezinte la unitate ori de câte ori este chemat.

În 2022, Ministerul Apărării Naționale a scos la concurs pentru cei apți medical şi psihologic aproape 900 de locuri de rezerviști voluntari.

Citeşte şi: New York Times publică dovezi foto și video ale execuției locuitorilor din Bucha, de către armata rusă. Ororile sunt inimaginabile, făptaşii au fost identificaţi