Rectificare bugetară 2021. Florin Cîţu a făcut anunţul: „Voi transmite documentul liderilor Coaliției de guvernare”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a realizat o primă variantă a rectificării bugetare, cu toate că încă aşteaptă ca toţi miniştrii să prezinte execuţia bugetară pentru primul semetru.

02 aug. 2021, 17:28
Rectificare bugetară 2021. Florin Cîţu a făcut anunţul: „Voi transmite documentul liderilor Coaliției de guvernare”

Pentru a realiza o rectificare bugetară, Florin Cîţu a cerut „mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public și atingerea tuturor țintelor din buget”.

„Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare.
În cel mai scurt timp voi transmite documentul liderilor Coaliției de guvernare.
Încă aștept ca TOȚI miniștrii să prezinte execuția bugetară pentru primul semestru.
Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public și atingerea tuturor țintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, este mesajul publicat de Florin Cîţu, pe Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîţu, despre rectificarea bugetară: Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat

Premierul Florin Cîţu a anunţat că următoarea rectificare bugetară are la bază execuția bugetară. „Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat, de 7.16%”, a explicat Florin Cîţu.

„În funcție de execuția bugetară, vedem dacă este nevoie să modificăm ceva la alocarea resurelor în buget, pentru A MENȚINE deficitul bugetar la ȚINTA de 7.16%.
Acesta este singurul rol al rectificării bugetare”, a transmis premierul Florin Cîţu, într-o altă postare pe Facebook.

„Referitor la execuție, mai jos câteva dintre concluziile apărute în Raportul privind execuția bugetară pe al doilea trimestru al anului 2021:
„Cheltuielile bugetare efectuate în trimestrul al II-lea al anului 2021 s-au situat sub nivelul programat în cazul majorității titlurilor de cheltuieli și în special în cazul cheltuielilor de capital și a celor cu proiectele finanțate din fonduri externe nerambursabile”;
„Este necesar ca în perioada imediat următoare să se intensifice eforturile de implementare a proiectelor de investiții finanțate atât din resurse bugetare interne cât și din fonduri externe nerambursabile astfel încât să se recupereze din decalajul, față de cheltuielile programate a se efectua, înregistrat în primele două trimestre ale anului 2021. De asemenea, în acest context, și sumele atrase din fonduri externe nerambursabile ar urma în perioada următoare să recupereze din decalajul înregistrat în perioada analizată”;

„De asemenea, se impune ca la nivelul ordonatorilor principali de credite, să fie luate măsuri pentru creșterea gradului de absorbție a fondurilor externe nerambursabile, precum și pentru creșterea rigurozității în programarea trimestrială a cheltuielilor publice””, a explicat premierul.

Florin Cîţu susţine că „nu există elemente care să ducă la creșterea deficitului bugetar, iar resursele alocate în buget, la începutul anului, sunt suficiente, având în vedere ritmul cheltielilor lunare din prima jumătate a anului”.

Citeşte şi: Gabriela Firea, revoltată după ce Nicuşor Dan şi-a luat concediu trei săptămâni. „Cu orașul plin de gunoaie, șobolani, țânțari, el poate”

 


loading...