Rectificare bugetară. Nicolae Ciucă: „Au fost alocate sumele necesare astfel încât să poată să fie asigurată plata concediilor medicale”

Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că au fost alocate sumele necesare astfel încât să poată să fie asigurată plata concediilor medicale. Premierul precizat că până la finalul anului nu ar mai trebui să fie întârzieri în ceea ce privește plata acestor concedii.

18 aug. 2022, 15:45
Rectificare bugetară. Nicolae Ciucă: „Au fost alocate sumele necesare astfel încât să poată să fie asigurată plata concediilor medicale”
Rectificare bugetară. Nicolae Ciucă: "Au fost alocate sumele necesare astfel încât să poată să fie asigurată plata concediilor medicale"

Rectificare bugetară. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a stabilit un aspect foarte important și anume plata pentru concediile medicale, precizând că au fost alocate sumele necesare astfel încât să nu mai existe întârzieri până la finalul anului.

Rectificare bugetară. Nicolae Ciucă, anunţ despre banii pentru concediile medicale și pentru rambursarea TVA

Citeşte şi Veşti bune pentru bugetari. Guvernul se grăbeşte să crească iar salariile la stat

Pe ordinea de zi a şedinţei de guvern din 18 august s-a aflat şi rectificarea bugetară.

„Au fost alocate sumele necesare astfel încât să poată să fie asigurată plata concediilor medicale și avem garanția că, până la finele anului, la următoarea rectificare, toate aceste sume să poată să fie asigurate fără să mai avem întârzieri în acest sens”, a anunţat premierul în cadrul şedintei de Guvern.

Declaraţiile lui Nicolae Ciucă au fost făcute după ce reprezentanţii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au afirmat că sunt întârzieri la rambursarea banilor pentru concediile medicale.

Reamintim că datoriile pentru decontarea concediilor medicale plătite angajaților ajunseseră la finalul lunii aprilie la 3,1 miliarde de lei. În primele patru luni ale anului, Guvernul a rambursat firmelor 2,23 de miliarde de lei. Reprezentanții mediului de afaceri ai reclamat întârzieri de luni sau în unele cazuri de peste un an la recuperarea banilor, potrivit EVZ.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi în şedinţa de Guvern a fost cel legat de rambursarea TVA-ului. Premierul a anunţat că deși s-a plecat de la o valoare neasigurată în buget, de peste două miliarde de lei, în acest moment rambursările de TVA pe luna iulie sunt achitate.

Citeşte şi Ministrul Finanţelor avertizează: „Există risc de criză economică în România. Nu trăim într-o oază!”