Rectorul SNSPA, discuţie cu şefa FMI despre rolul universităţilor în buna guvernare

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Remus Pricopie, a avut vineri, la Washington, o întrevedere cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva.

11 ian. 2020, 11:00
Rectorul SNSPA, discuţie cu şefa FMI despre rolul universităţilor în buna guvernare

Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) s-a întâlnit vineri, 10 ianuarie 2020, cu directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, la sediul central din Washington D.C.

Potrivit SNSPA, „discuțiile purtate au vizat rolul universităților în formarea specialiștilor în administrație și structurile centrale ale guvernelor. De asemenea, discuțiile au subliniat importanța implicării mai accentuate a universităților și instituțiilor europene și internaționale în proiectarea și implementarea unor politici publice realiste și sustenabile.”

La întâlnire a participat și Liviu Voinea, reprezentantul României la Fondul Monetar Internațional, Senior Advisor al Directorului Executiv al FMI.

Kristalina Georgieva, fost comisar european pentru cooperare internaţională şi dezvoltare, respectiv buget şi resurse umane, și fost CEO al Băncii Mondiale, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al SNSPA, în luna mai 2019.