Recunoaştere facială devine realitate şi în România. Poliţia cumpără un sistem pentru a obţine date de pe Facebook sau smatphone-uri

Poliţia Română cumpără un sistem de recunoaştere facială pentru a obţine date din Facebook sau de pe camere de supraveghere. Valoarea contractului depăşeşte 4 milioane de lei.

11 mai 2020, 17:22
Recunoaştere facială devine realitate şi în România. Poliţia cumpără un sistem pentru a obţine date de pe Facebook sau smatphone-uri

Poliţia Română cumpără un sistem de recunoaştere facială în cadrul unui contract în valoare de 4.779.000 lei, care cuprinde soft pentru identificare facială, servere, licenţe şi soluţii de stocare, dar şi training pentru peste 200 de persoane.

Locul principal de executare este sediul IGPR. Potrivit datelor publicate pe SEAP, contractul a fost atribuit prin licitaţie firmei Dataware Consulting.

Citeşte şi Poliţia Română este în doliu. A murit un criminalist de legendă, care a elucidat peste 2.000 de mistere judiciare

Soluţia informatică pentru recunoaştere facială” va oferi funcţionalităţi de căutare/verificare/comparare ale imaginilor faciale digitale din baza de date asociate cu cele provenite din diferite surse, precum telefoane mobile, camere de supraveghere, reţele de socializare, camere de la bancomate„, se arată în caietul de sarcini.

Proiectul va duce la îmbunătăţirea colectării datelor în cadrul „activităţilor informativ-operative şi de cercetare penală şi la extinderea cooperării şi a acţiunilor de prevenire şi combatere a formelor de criminalitate gravă şi terorism”.


loading...