Recunoştinţă pentru Sergiu Nicolaescu. O stradă din Timişoara va purta numele regizorului

Municipalitatea din Timişoara a decis să-i aducă un omagiu cineastului Sergiu Nicolaescu prin numirea unei străzi din oraş după regretatul regizor.

06 ian. 2013, 08:14
Recunoştinţă pentru Sergiu Nicolaescu. O stradă din Timişoara va purta numele regizorului

O stradă din Timişoara va purta în curând numele lui Sergiu Nicolaescu, iar casa în care a locuit regizorul în prima parte a vieţii sale va fi marcată cu o placă comemorativă.

Sergiu Nicolaescu a locuit timp de 12 ani în Timişoara, în prima parte a vieţii sale, iar acum o stradă din oraş îi va purta numele. Autorităţile locale nu au decis încă numele cărei străzi va fi schimbat. Totodată, pe imobilul numărul 19 de pe strada Paris, unde regizorul şi-a petrecut o parte din viaţă, se va montat o placă memorială.

Oficialii din Timişoara au decis să nu-i acorde lui Sergiu Nicolaescu titlul de cetăţean de onoare, considerând că această onoare trebuie făcută în timpul vieţii, nu după moartea unei personalităţi.

Sergiu Nicolaescu a murit pe 3 ianuarie, la Spitalul Elias din Capitală, iar sâmbătă a fost incinerat la Crematoriul Uman Vitan-Bârzeşti. Familia regretatului cineast a afirmat că a fost dorinţa expresă a acestuia ca, după moarte, să fie incinerat, însă efectuarea acestui ritual a născut o serie de controverse. Principala ţintă a criticilor a fost văduva regizorului, Dana Nicolaescu, huiduită şi ocărâtă în repetare rânduri în timpul funeraliilor de sâmbătă.