Recuperarea după cezariană: 9 lucruri pe care aş fi vrut să le ştiu

Fie că naștem prin cezariană programată sau printr-una făcută de urgență, sunt multe lucuri pe care este bine să le știm despre această intervenție chirugicală și despre recuperarea post-operatorie.

01 sept. 2015, 10:15
Recuperarea după cezariană: 9 lucruri pe care aş fi vrut să le ştiu

Este bine să ne informăm în ceea ce privește cezariana și perioada de recuperare pentru că este o intervenție complexă, iar lucrurile pe care nu le știm ne sperie și mai tare.

Este o intervenție majoră, iar perioada de recuperare este una foarte importantă și este bine să ținem cont de câteva lucruri, împărtășite de alte mămici care au trecut prin această experiență.

Cumpără-ți cămăși de noapte

După ce vei fi operată, pantalonii vor fi cei mai mari dușmani ai tăi. Zona inciziei va fi incredibil de sensibilă și tot ce o va atinge te va deranja foarte tare. Sunt mame care au trecut prin cezariană de urgență și au avut la ele doar pijama cu pantaloni și au fost nevoite să îmbrace cămășile de noapte ale spitalului. Te vei simți mult mai confortabil dacă vei avea cămașă de noapte. Ia-ți și de schimb, îți va prinde bine.

Ia-ți lenjerie intimă cu talie foarte înaltă

Cum spuneam, tot ce atinge operația te va deranja și te va durea, așadar dacă elasticul de la chiloți va ajunge în zona inciziei ( si cei normali o fac) nu îi vei suporta. Indicat ar fi să-ți cumperi chiloți de unică folosință, special concepuți pentru perioada postnatală. Îi găsești în majoritatea magazinelor. Chiar dacă nu e cea mai drăguță lenjerie intimă, va merita să o porți o perioadă. Nu are rost să-ți strici lenjeria, iar șansele să o faci din cauza sângerărilor sunt foarte mari.

Citeşte mai mult unica.ro