Redactorul-şef al Charlie Hebdo afirmă că românii, ca toţi europenii, nu au umor

Publicat: Miercuri, 20 Iunie 2018 13:09 // Actualizat: Miercuri, 20 Iunie 2018 13:09 // Sursa: romaniatv.net

Laurent Sourisseau, supranumit Riss, directorul şi redactorul-şef al Charlie Hebdo, a scris în editorialul său din ultimul număr al revistei franceze că românii, ca toţi europenii, nu au umor, după ce s-au supărat pe Franţa, în urma caricaturii cu Simona Halep. 

Foto: Charlie Hebdo

Editorialul din ultimul număr al revistei a fost tradus şi postat pe blog de jurnalistul şi scriitorul Dan Alexe, cel care a prezentat pe reţelele de socializare caricatura ce o ironiza pe Simona Halep, publicată de Charlie Hebdo, săptămâna trecută, potrivit News.ro.

"(..) Săptămâna trecută, România, care ne-a dat totuşi mari comici precum hazliul Mircea Eliade sau măscăriciul Cioran (le poilant Mircea Eliade et le désopilant Cioran) s-a supărat pe Franţa din cauza unui desen cu jucătoarea care tocmai câştigase Roland-Garros. La şaizeci şi unu de ani după crearea Comunităţii economice europene, descoperim cu oroare că europenii n-au nici un umor. În ciuda pactului oţel-cărbune, a CEEA (Comunitatea europeană a energiei atomice) şi a spaţiului Schengen, un mare şantier fundamental pentru construcţia europeană n-a fost încă lansat: Europa umorului. Ca o circumstanţă atenuantă pentru români trebuie spus că nici părinţii fondatori ai Europei — Jean Monnet, Robert Schuman, De Gasperi sau Adenauer… — nu erau mari comici. După moneda unică europeană, vom crea oare într-o zi un umor unic european? Fiecare ţară îşi păzeşte cu stricteţe tradiţiile umoristice şi nu lasă Bruxelles să le reglementeze. Umorul, care ar trebui să ne apropie, devine factor de discordie. Încă unul în Europa? Cine o va salva de la acest naufragiu umoristic? Migranţii de pe Aquarius? De ce nu? (...)", a scris Riss.
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
caricatura Simona Halep Charlie Hebdo Laurent Sourisseau
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 iun 20:16
Răspunde | Votează email 0 email
serj
daca tu esti un imbecil si ma fortezi sa-ti accept gluma, atunci nu ma acuza pe mine ca n-am umor amice. sper sa te capseze si pe tine cineva cu turban in cap.
1
EUR
4.7576
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H