Redeschiderea piețelor, explicată de Ludovic Orban: „Vine iarna, e frig deja”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a luat decizia, după discuţii cu specialiştii, ca pieţele să fie redeschise,de la finalul acestei săptămâni. Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că propunerea de redeschidere a pieţelor care funcţionează în spaţii închise va fi discutată joi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

02 dec. 2020, 20:25
Redeschiderea piețelor, explicată de Ludovic Orban: „Vine iarna, e frig deja”

Redeschiderea piețelor a fost decisă. Guvernul a fost anunțat de președintele Klaus Iohannis că piețele se vor redeschide din acest sfârșit de săptămână, exact când sunt programate alegerile parlamentare. Ludovic Orban a trebuit să renunțe să mai conteste la CCR legea prin care era obligat să redeschidă piețele. În plus, premierul spunea, până acum, că piețele nu au fost niciodată închise. Acum, recunoaște, totuși, că le va redeschide, ceea ce înseamnă că au fost închise.

Ludovic Orban: „De 8 zile suntem într-un trend descendent. Garantez 100% că nu va fi un lockdown după alegeri”
La România TV, liderul PNL a explicat și unul dintre motivele pentru care piețele se vor redeschide: ”vine iarna”!

  1. Suntem pe un trend descendent, nu mai există niciun risc.
  2. Administratorii piețelor vor respecta normele de protecție sanitară, după ce i-am închis.
  3. Vine iarna, e frig deja.”, a explicat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis: Se redeschid pieţele de alegeri!Redeschiderea pieţelor, discutată joi în CNSU

„Procedura legală e următoarea: se formulează prop în CNSU. Mâine va fi CNSU în care discutăm chestiunea redeschiderii pieţelor, discutăm chestiunea unor eventuale îmbunătăţiri ale reglementărilor legate de ziua votului, să fie un pic mai clar ce se întâmplă cu reprezentanţii din birourile electorale ale secţiilor de votare, că ei îşi vor desfăşura activitatea după ora 23.00, ce se întâmplă cu candidaţii, care au dreptul să participe la procesul de numărare şi cumva trebuie scoşi de sub restricţii. Şi, de asemenea, trebuie reactualizată lista ţărilor”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

Acesta a spus că cel mai probabil Austria va ieşi din lista ţărilor pentru care sunt impuse restricţii la revenirea în România.

Redeschiderea piețelor, explicată de OrbanLiderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, miercuri, că deschiderea pieţelor anunţată de preşedintele Klaus Iohannis este un ”gest electoral” înainte de alegeri. ”Aşa cum au făcut şi cu şcolile. Şi cu restaurantele. Le deschid în dispreţ doar pentru a le închide iar”, afirmă Ciolacu.

Redeschiderea piețelor, după o lună. Activitatea pieţelor care îşi desfăşoară activitatea în spaţii închise a fost suspendată în luna noiembrie, în contextul măsurilor destinate prevenirii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus. În unele situaţii, au fost găsite soluţii pentru ca pieţele să poată deveni spaţii deschise, fiind eliminate panouri sau ferestre, în altele producătorii au vândut afară, în locuri special amenajate, iar în alte cazuri, activitatea a încetat.

Ministrul Agriculturii declara, la jumătatea lunii noiembrie, că au rămas închise 27 de pieţe din totalul de 514 pieţe agroalimentare.