Redeschiderea școlilor din România. Premierul României: ”Se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit”

Premierul Florin Cîțu susține că autoritățile din Românile își doresc întoarcerea la o viață normală, iar vestea bună în acest sens vine în urma deciziei de redeschidere a școlilor. În acest sens au fost luate o serie de măsuri pentru ca orele să se desfășoare în condiții de siguranță.

02 feb. 2021, 21:33
Redeschiderea școlilor din România. Premierul României: ”Se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit”

Redeschiderea școlilor din România. Florin Cîțu susține că redeschiderea școlilor din România se va face în baza unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar din cadrul școlilor.

Premierul României a precizat că vor fi luate măsuri întrucât orele să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară. De asemenea, Florin Cîțu a anunțat că peste 193.o00 de profesori sunt deja programați pentur vaccinare și 27.033 s-au vaccinat deja.

Citește și: Ministrul Educaţiei a venit cu explicaţii după ce autorităţile române au decis ca şcolile să fie redeschise pe 8 februarie. Sorin Cîmpeanu a declarat că o şcoală poate fi închisă la scurt timp dacă situaţia epidemiologică impune acest lucru

Redeschiderea școlilor din România. Mesajul premierului

”Ne dorim cu toții să ne întoarcem la o viață normală. Veste bună este că majoritatea școlilor se vor redeschide de luni și vor fi reluate cursurile cu prezență fizică. Redeschiderea școlilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educației si Ministerul Sănătății pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar din cadrul unităților de învățământ. Vor fi luate măsuri astfel încât orele să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Un alt aspect încurajator este faptul că mulți angajați din învățământ și-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare: 193.573, din care 117.245 sunt deja programați pentru vaccinare, și 27.033 s-au vaccinat deja” , este mesajul postat de premierul României pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat redeschiderea şcolilor începând de luni, 8 februarie, în trei scenarii, în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate. Șeful Statului a convocat marţi o ședință de lucru pe tema redeschiderii şcolilor la care au participat premierul şi mai mulţi miniştri, dar şi şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.