Redeschiderea şcolilor în România. Sorin Cîmpeanu: „Trebuie schimbat orarul dacă se redeschid şcolile”

Ministrul Educației a confirmat că o decizie finală în ceea ce privește redeschiderea școlilor va fi luată în cursul zilei de marți, 2 februarie. Sorin Cîmpeanu a precizat si care sunt cele cinci categorii de elevi și profesori care continuă să facă ore online.

01 feb. 2021, 16:25
Redeschiderea şcolilor în România. Sorin Cîmpeanu: „Trebuie schimbat orarul dacă se redeschid şcolile”

Redeschiderea şcolilor în România. Sorin Cîmpeanu susține că deși scenariul hibrid a fost eliminat, orele online vor fi grupate, acolo unde se impune. Vor exista cinci situații în care elevii vor face cursuri hibrid sau online. De asemenea, ministrul a precizat în cadrul conferinței de presă că doar trei state membre UE nu au deschise grădinițele și școlile primare, mai exact Germania, Danemarca și Portugalia.

Cele cinci categorii de profesori și elevi care vor face cursuri online în situația în care se deschid școlile sunt:

  • elevii care au vulnerabilități medicale
  • elevii care prezintă simptome de Covid
  • elevii care au aparținători în familie cu vulnerabilități
  • profesorii cu vulnerabilități medicale
  • profesorii care prezintă simptome de Covid

Citeşte şi: Testarea elevilor de covid în şcoli. Sorin Cîmpeanu: Nu avem competenţa pentru testare în Ministerul Educaţiei

”Programul orar trebuie realizat de școală astfel încât elevii să aibă orele online grupate. Acest lucru este valabil doar în ipoteza în care se va decide ca elevii să revină în școli din 8 februarie”, a mai spus Cîmpeanu.

Redeschiderea şcolilor în România. Ministrul Educației a oferit şi un exemplu pentru această situaţie.  „Concret, profesorul de matematică ce are interdicție de a veni fizic la școală își va ține orele de matematică  grupate în aceeași zi a săptămânii, pentru a nu fi puși elevii în situația de a avea ora online de la 8 la 9 și apoi celelalte ore la școală”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, minisitrul Educaţiei a adăugat că 15% dintre clădirile şcolare care necesită autorizaţie de securitate la incendiu nu au acest document şi nici nu au făcut demersurile necesare pentru obţinerea lui, iar alte aproape 20% au procedurile în curs.

„Situaţia pentru cele 26.471 de clădiri în care se derulează actul didactic, clădiri în care funcţionează cămine-cantină şi clădiri în care funcţionează săli de sport este următoarea: puţin peste 15% au autorizaţie de securitate la incendiu, aproape 20% dintre aceste clădiri sunt în curs de obţinere a acestor autorizaţii, aproape 50%, conform legii, nu necesită autorizaţie, iar 15% sunt clădiri şcolare care necesită autorizaţie de securitate la incendiu şi care nu au autorizaţie şi nici măcar nu sunt în curs de obţinere. Lipsa avizelor sau lipsa autorizaţiilor nu împiedică şcolile să se concentreze pe acţiunile de prevenţie pentru securitatea la incendiu, lucru pe care o să îl aducem în atenţia inspectoratelor şcolare şi autorităţilor locale cum maximă apăsare”, a afirmat Ministrul Educației.


loading...
Partenerii noștri